Само с повишаване на възнаграждението трудно можем да бъдем конкурентни

...
Само с повишаване на възнаграждението трудно можем да бъдем конкурентни
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Само с вдигане на заплатите трудно можем да бъдем конкурентни на пазара на труда


Само с повишение на възнаграждението мъчно можем да бъдем конкурентни на пазара на труда. Това сподели началникът на защитата адм. Емил Ефтимов на конференция в Министерството на защитата (МО), запитан за усложненията с набирането и задържането на бойци в Българската войска. 

По думите му не е реалистично да се мисли, че заплатите в Българската войска ще изпреварят тези в бизнеса и по този метод службата да стане привлекателна. 

Затова е от сериозна значимост общественият пакет, опция за жилища, за компенсиране на наемите, за отплата на ексклузивен труд, на наряди, личностно и професионално развиване, изясни той. 

Искаме хората да отдадат част от своя живот на армията, допринасяйки за националната сигурност, само че и страната да има уместно отношение към тях, означи адм. Ефтимов.

Според него армията би трябвало да бъде опция за придобиване на познания и умения. 

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов добави, че обществената стратегия е значима, само че подсети, че служебният кабинет ще работи в лимитирана рамка от бюджета от предходната година.

Важна е обществената стратегия, само че е значимо тези наши сътрудници, които ще постъпят в Българската войска, да работят с нова, осъвременена техника. Това е един спомагателен тласък за тях да останат и да работят в Българската войска, уточни Стоянов. 

Според него не би трябвало да се подценява и демографската картина в страната, която „ няма да бъде по-добра “. Това, което е като наклонност, ще се резервира и ще става още по-трудно с набирането на курсанти и на военнослужещи, които имат желанието да служат в Българската войска, счита министър Стоянов.

По думите му от ведомството би трябвало да основат нужните условия и да намерят нужните механизми, с цел да притеглят младежи в армията.

На въпрос по отношение на наложителната военна подготовка на жителите адм. Ефтимов изясни, че след 2014 година, както и на фона на протичащото се в Украйна, обстановката във връзка с военното обмисляне както в България, по този начин и в НАТО, се е трансформирало в посока условия към готовността на силите. 

По думите му това значи попълнени военни формирования с персонален състав, съществуване на техника, оперативно-съвместима с тази на съдружниците. Тоест покачиха се условията към отбранителните ни качества, добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР