Само Русия и Украйна знаят какво е необходимо за постигане

...
Само Русия и Украйна знаят какво е необходимо за постигане
Коментари Харесай

Лула да Силва: Мирното споразумение трябва да отчита интересите както на Русия, така и на Украйна

Само Русия и Украйна знаят какво е належащо за реализиране на мир. Това сподели по време на конференция в Рим бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва.

" Мирното съглашение не е капитулация на Украйна, двете участващи страни би трябвало да получат нещо. Само руснаците и украинците знаят какво е належащо, с цел да се реализира мир. Според мен би трябвало да убедете и двете страни да спрат огъня и по-късно те би трябвало да седнат на масата за договаряния и да решат какво желаят ”, добави Лула да Силва.

Лула да Силва счита, че Европейски Съюз " може да играе роля в уреждането ", само че дружно със Съединени американски щати общността е " забъркана в спора ".

„ Опитваме се да намерим тези страни, които не са забъркани – Индия, може би Мексико, други страни в Африка. Съгласен съм с папа Франциск – би трябвало да накараме хората да се обединят, с цел да приказват за мир ”, съобщи още Лула да Силва.

В сряда папата одобри президента на Бразилия на визита. Според пресслужбата на Ватикана заместник-държавният секретар на Ватикана Едгар Пеня Пара също се срещна с бразилския президент. Посочва се, че страните са разискали, наред с други неща, тематики " от общ интерес, като поощряване на мира и помиряването ". Както Ватикана, по този начин и Бразилия предложиха начинания за разрешаване на украинската рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР