Само равнопоставени и обединени, ние като народ, нация и държава

...
Само равнопоставени и обединени, ние като народ, нация и държава
Коментари Харесай

Председателят на парламента: Независимостта на България не е просто акт на признаване

Само равнопоставени и обединени, ние като народ, нация и страна ще понасяме по-леко несгодите и ще се радваме повече на нашите национални победи. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в словото си на тържествената заря-проверка във Велико Търново във връзка 115-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

Днес можем да си пожелаем да пазим своята самостоятелност с цената на мира, да бъдем лоялни на тези, които почитат нашата самостоятелност, и да бъдем почтени за заветите, които са ни оставени, акцентира Росен Желязков.

Тридесет години са били нужни до оня миг, в който въздигнато Княжество България, съединено, бележещо стопански взрив и обществени победи, прави виртуозен дипломатически триумф и афишира Независимостта, напомни ръководителят на Народното събрание. Той акцентира, че това е реализирано без да се пролее и капка българска кръв, само че това е победа, която не би била допустима, в случай че страната ни не е имала самочувствието да разчита на построената българска войска да отбрани това постижение.

Независимостта на България не е просто акт на признание, тя е оня момент, когато българската страна, която има потребност и българският народ, който желае тази самостоятелност, получават съвпадане на своите мисли и стремежи, съобщи Росен Желязков. Той акцентира, че Независимостта е въпрос на почитание към самите себе си, което пожелаваме и чакаме от другите, това е право да се отстоява националната еднаквост, задачите и стремежите на българите. Независимостта е и обвързване, което и през днешния ден стои като завет – да ценим непознатата самостоятелност, да се борим за това другите нации и страни да имат правото да бранят своята самостоятелност, своя суверенитет и териториална целокупност, добави ръководителят на Народното събрание.

Преди повече от 30 години ние отхвърлихме тоталитарния терор и още през 1990 година в Седмото Велико национално заседание България съобщи предпочитание за участие в най-справедливия, най-успелия и най-цивилизования съюз – Европейски Съюз, уточни Росен Желязков. Той означи, че генерации българи са минали през всички компликации, с цел да може България да стане член на Европейски Съюз и да съобщи още веднъж своите визии за самостоятелност. В Европейски Съюз полезностите са народна власт, свободна самодейност, господство на правото и правдивост и тях ние би трябвало да браним, уважавайки себе си, уважавайки и останалите, съобщи ръководителят на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР