“Само преди 10 месеца посрещнахте държавата във вихъра на един

...
“Само преди 10 месеца посрещнахте държавата във вихъра на един
Коментари Харесай

Радев направи подробен отчет за работата на Донев

“Само преди 10 месеца посрещнахте страната във вихъра на един коктейл от рецесии. Рекордни цени на горивата и инфлация и други рецесии ”. Това съобщи президентът Румен Радев при посрещането на служебните министри в президентството, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Въпреки ограничавания инструмент на служебното държавно управление вие решихте и стратегически за България въпроси. Вие завършихте интерконектора с Гърция, само че и стартирахте този със Сърбия. Дадохте успокоение на идващите държавни управления. В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е поради триумфът, който постигнахте, а точно Лукойл да се преценява с българските управляващи и да заплаща налози тук. България с помощта на вашите старания и професионализъм се утвърди като значим енергиен фактор ”, сподели още Радев.

“Благодаря ви, че организирахте почтени и транспарантни избори, че разработихте ПВУ и правосъдната промяна, привлякохте и първия транш по проекта 2,7 милиарда лева Дори в последния ден сключихте меморандум с турската страна за втора ЖП линия. Работихте неуморно за привличане на вложения и те са нарастнало неведнъж. Успяхте да преодолеете и премахнете тежки наказания, които стоят в екологията от Европейска комисия ”, акцентира още Радев.

„ След години на застой отпушихте процеса на модернизацията на българската войска. Дадохте явен период за Шенген, с доста работа и дипломация и де надявам постоянното държавно управление да извърши тази цел. Отвоювахте лидерска роля на страната ни в района с начинания, с новаторски подходи, които водят към подсилване на сигурността и повишение на взаимното доверие ”, сподели още президентът.

“Вие успяхте, тъй като показахте, че страната ни може да се ръководи отговорно и отчетливо, тъй като бяхте обединен тим с една идея - България и благоденствието на българския народ. В Министерство на вътрешните работи започнаха оздравителни процеси, няма по какъв начин да не засегна и големия напредък, който направихме в опазването на здравето със незабавната здравна помощ по въздуха. Вие успяхте, тъй като показахте темперамент в отговорността да взимате значими решения за бъдещето. Раздадохте се до край, само че най-голямото задоволство за вас е, че дадохте успокоение и придвижихте страната напред ”, разяснява още Румен Радев.

“България ще продължи да разчита на вашия професионализъм, отговорност и образец. Благодаря ви, че работихте безрезервно и честно за България ”, добави още Румен Радев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР