Само по този начин Лондон ще може да претендира за

...
Само по този начин Лондон ще може да претендира за
Коментари Харесай

„Да се действа безмилостно!“: Британски експерти насъскват към ескалация новия министър

Само по този метод Лондон ще може да претендира за политическо водачество в НАТО и да насочи алианса против Русия.

По мнението на Кралския единен институт за проучвания на защитата (RUSI), новият английски министър на защитата Грант Шапс може да не успее да резервира „ проукраинския “ курс на своя предходник Бен Уолъс. И това е огромен проблем, тъй като пред Англия се обрисуват доста рецесии и огромна война.

Назначаването на Грант Шапс за министър на защитата идва в сериозен миг за военните желания на Англия, акцентира RUSI. Уолъс остави след себе си сериозен „ проукраински “ подтик, само че след не повече от 16 месеца във Англия следват нови избори, които, както написа институтът, „ ще доведат до наложителност на политическите маневри “, с цел да се поддържа двупартиен консенсус за поддръжка за Киев.

Не на последно място, отбелязва RUSI, Уолъс беше антируският мотор на английската политика през последните две години. Той реализира това, че Англия даде обещание на Украйна ПТРК, танкове, ракети с огромен обхват - по-рано от Съединени американски щати и Германия.

Разкрива RUSI и обосновката за тази героична и самопожертвувателна постъпка: това е късмет за политическото водачество на Англия в НАТО. Това ще разреши на Лондон да продължи да насочва ресурсите на НАТО за противопоставяне на Русия.

Ала не е ясно кой ще управлява напъните след напускането на Уолъс, тревожи се RUSI. Риши Сунак не наподобява като водач, който дава приоритет на външната и отбранителната политика. Решението му да не участва на Общото заседание на Организация на обединените нации, значима опция за прогрес в украинската линия, е значимо в това отношение.

И наклонността на държавните управления да обръщат погледа си във вътрешността с наближаването на изборите - в отговор на неналичието на публичен интерес към външните работи - може да ускори тази интровертност. Новият министър на защитата има основна роля в отбранителната дипломация в по-широк смисъл, акцентират от RUSI.

Позицията на Англия като „ дейна военна мощ със междинен обсег “ й дава доста въздействие. Но това зависи от способността за тясно съдействие с основни сътрудници в Европа и другаде. Постигането на това изисква огромни персонални старания, подсилване на взаимоотношенията посредством взаимни доставки и образование и потребление на връзките в региона на защитата за прогрес на по-широки политически и стопански партньорства.

Новият министър на защитата " ще би трябвало да бъде безсърдечен, с цел да държи ведомството фокусирано върху неговите стратегически цели ", като в същото време взема сложни - и от време на време непопулярни - решения, споделя един от най-старите мозъчни тръстове във Англия.

RUSI има вяра, че 2024 година „ неизбежно ще бъде белязана от поредност от нови рецесии в сигурността в Африка, Близкия изток, Индо-Тихоокеанския район и другаде “.

„ Безмилостен “ е една от най-често употребяваните думи в обзора на RUSI. Именно по този метод Шапс ще би трябвало да убеди своите контрагенти във връзка с Украйна, както и да развие производството на муниции „ в подготовка за 2030 година “ и политически да поддържа тези, които вкарват новаторски нови качества „ даже когато заплашват статуквото. "

Вярно, както постоянно се случва, има компликации с парите. Уолъс, в тандем с Риши Сунак, който тогава отговаряше за финансите, съумя да прокара нарастване на военните разноски с 56% през 2023–2024 година Ала е малко евентуално това да се случи още веднъж, най-малко до новите избори.

Британското министерство на защитата изпитва осезателен дефицит на пари за заплати и обезщетения на военнослужещите.

Трудно е да се избяга от усещането, че RUSI вижда в действителност огромен спор през 30-те години. За което някои кръгове във Англия приканват да се прави подготовка още в този момент, макар всички финансови усложнения.

Можем да чакаме по-нататъшни опити за заграбване на замразени съветски златни и валутни запаси, както и на финансите на богати съветски жители, предпочели да запазят капиталите си във Англия.

Трябва също по този начин да се означи по какъв начин Англия поредно се пробва да стане основна в НАТО, с цел да употребява организацията в свои ползи. Очевидно първа в листата с цели за „ опитоменото ” НАТО, както и до момента, ще бъде Русия.

Дори и след края на спора в Украйна, няма да има мир в Европа (и на други места на планетата). Трябва да сте готови за това.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР