Само по bTV – австралиецът Джок Полфрийман нае офис в

...
Само по bTV – австралиецът Джок Полфрийман нае офис в
Коментари Харесай

Джок Полфрийман нае офис в София, ще защитава правата на българските затворници

Само по bTV – австралиецът Джок Полфрийман нае офис в София, до момента в който чака Върховният съд да се произнесе по проблема с предварителното му освобождение.

Там ще работи учреденото от него гражданско съдружие за отбрана правата на пандизчиите в България.

Софийският апелативен съд освободи Полфрийман 6 години и половина преди изтърпяване на цялостното наказване за ликвидиране. Освен основната прокуратура, един от най-големите съперници на освобождението му беше и министърът на правораздаването Данаил Кирилов. Преди 10 дни той го одобри в кабинета си.
На независимост: Джок Полфрийман е в София без документи Адвокатът му изясни, че никой от българските управляващи не го е уведомил публично, че ще бъде пуснат
„ Целта на моята среща с министър Данаил Кирилов беше да изясни на министерството, че ние не сме против министерството, не сме срещу републиката, в противен случай. Ние желаеме съблюдаване на българските закони в местата за отнемане от свобода”, сподели Полфрийман пред bTV.

В момента в сдружението от всеки затвор има най-малко по един член, споделя той. Всичко става непринудено: „ На място министерството получава информация единствено от едната страна. Ние предлагаме и другата страна. И министерството може да одобри или да отхвърли тази информация. Не знам по кое време ще бъде идната ни среща, само че се се договорихме за месечни срещи с министерството на правосъдието”.

На въпрос какво е научил в пандиза през всичките тези години, Полфрийман отговори: „ Много малко съм научил, научил съм българските затвори”.
Върховен касационен съд гледа делото за предварителното освобождение на Полфрийман Вътрешна македонска революционна организация провеждат митинг през днешния ден пред Съдебната палата в София
А на въпрос каква поука е извлякъл от убийството, поради което влезе в пандиза, Полфрийман сподели: „ Това е малко чудноват въпрос, тъй като доста хора са споделили и други са споделили, че няма положително, което не е осъдено. Аз съм не запомнил по какъв начин е поговорката на български... – Само че поговорките не важат в правосъдните зали. – Не важат и по тази причина ме освободиха”.

Австралиецът не можа да отговори дали е стигнал до помиряване със фамилията на Андрей Монов: „ Още тогава, по време на делото, това преди 10-11 години, съм споделил всичко, каквото би трябвало да бъде казано”.

Вече повече от две месеца няма решение на Върховния касационен съд дали ще анулира предварителното освобождение на австралиеца в пандиза.

Цялото изявление на Канна Рачева с Джок Полфрийман гледайте в „ Тази сутрин” на 17 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР