Само пет-шест болници са в добро финансово състояние. В клатещо

...
Само пет-шест болници са в добро финансово състояние. В клатещо
Коментари Харесай

В добра финансова ситуация са пет-шест болници, каза здравният министър

Само пет-шест лечебни заведения са в положително финансово положение. В клатещо състояние са главната група лечебни заведения, а седем-осем се нуждаят от ръчно ръководство, заключи по БНР министърът на опазването на здравето Николай Петров. Той уточни, че на всички места в лечебните заведения се търсят положителни резултати, само че това не виновността се получава.

Според Петров мениджмънтът на частните лечебни заведения е по-ефективен, като има по-добър баланс цена-качество, когато се купува нещо. Здравният министър акцентира, че преди да се изискат повече пари за здраве, би трябвало да се запушат пробойните в системата и да се подсигурява, че те ще се ръководят добре.

Николай Петров уточни, че концепцията да отпаднат лимитите за лечебните заведения си стои, като тя би могла да се приложи за " лечебните заведения последна инстанции ", до които стигат пациентите, откакто са минали през други здравни заведения. Министърът уточни, че като цяло лимитите от здравната каса са справедливи и действителни, само че има и проблеми. Като такива той уточни отпущането на едни и същи суми за лечебните заведения по морето през лятото и през зимата. " При определеяне на лимитите, би трябвало да се има поради и факторът сезонност. За това ще работим и настояваме ", сподели още Николай Петров.

В отговор на въпрос, той разгласи, че бордовете в лечебните заведения постоянно са били в най-благоприятен състав от трима души - шефът, доктор и представител на Министерството на здравеопазването. В един миг, на доста места, бордовете са станали петчленни, което съгласно Петров води до по-голяма колекстивна безнаказаност. Сега министърът е решил да остави бордове от трима души на всички места, което, с изключение на всичко друго, води и до икономисване на средства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР