Само пълната и окончателна победа на Русия в Украйна е

...
Само пълната и окончателна победа на Русия в Украйна е
Коментари Харесай

Медведев отново заплаши с ядрени оръжия

Само цялостната и дефинитивна победа на Русия в Украйна е гаранция за отбрана от световния спор, към който Западът тласка света . Това написа във вторник в канала си в " Телеграм " заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, представен от ТАСС.

" Нека назоваваме нещата с същинските им имена. Западните страни тласкат света към световна война. И единствено цялостната и дефинитивна победа на Русия е гаранция против международен спор ", написа политикът, аргументирайки се с добре известната теза на Запада - " Русия не би трябвало да завоюва войната ".

Медведев предлага на читателите си да проследят " простата официална логичност ". " Ако Русия не печели, тогава, явно, печели Украйна. Целта на Украйна във войната беше посочена от режима в Киев - връщането на всички територии, които преди са му принадлежали. Тоест откъсването им от Русия. Това е опасност за съществуването на нашата страна и разпадането на днешна Русия ", сподели той.

Медведев заключи, че сходна обстановка е директно съображение за използването на параграф 19 от Основите на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане. " И тогава кой възнамерява нуклеарен спор, кажете ми? Какво е това, в случай че не директна провокация на международна война с потребление на нуклеарни оръжия? ", попита риторично той.

Според уговорка 19 от документа, посочен от Медведев, изискванията, определящи опцията Русия да употребява нуклеарно оръжие, са приемането на надеждна информация за изстрелването на балистични ракети, атакуващи териториите на Руската федерация или нейните съдружници, потреблението от врага на нуклеарни оръжия или други типове оръжия за всеобщо заличаване на териториите на Русия и нейните съдружници, въздействието на врага върху сериозни държавни или военни уреди на Руската федерация, чиято щета ще докара до спиране на ответните дейности на нуклеарните сили.. Освен това параграф 19 дефинира като едно от тези условия - " експанзия против Русия с потребление на стандартни оръжия, когато е застрашено самото битие на страната ", което Медвдев има поради в поста си, прецизира ТАСС.

Това не е първия път, когато Медведев приказва в прав текст за потреблението на нуклеарни оръжия. На 30 септември Медведев съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски моли НАТО да " форсира началото на Трета международна война ", с настояването си за бързо влизане в Алианса.

Руският президент Владимир Путинза финален път насочи завоалирана нуклеарна опасност по време на речта, обявяваща частична готовност предходната седмица. След това от американска страна увериха, че връзката продължава поредно през последните месеци, само че и предизвестиха съществено Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР