Само от началото на ноември починалите от коронавируса в България

...
Само от началото на ноември починалите от коронавируса в България
Коментари Харесай

Масово виксиниране? До 70% от българите дори не вярват, че има COVID-19

Само от началото на ноември умрелите от ковид в България надвишиха 2100 души, сочат формалните данни. Това са приблизително по над 150 души дневно. И въпреси всичко напор за имунизиране няма. Вероятно и в никакъв случай няма да има.

Причината е, че дезинформацията и тайните теории за ковид са толкоз надълбоко и всеобщо вкоренени измежду популацията, че до момента в който други страни в Европа се канят да приключат с пандемията през 2022 година, в България това може да отнеме години и ще коства живота на още хиляди хора.

Заключението следва от изследване на организация " Кантар България " за Центъра на проучване на демокрацията, показано в петък дружно с отчет да това по какъв начин предизборната конюнктура в допълнение укрепва поляризацията и разделянето в " една от най-уязвимите страни - членки на Европейски Съюз към разпространяването на пропаганди и дезинформационни послания ".

То е национално-представително изследване за пълнолетното население и съгласно него над половината българи считат, че COVID-19 не съществува или се съмняват в съществуването му.

 Поставените за последните две седмици ваксини са малко над 210 хиляди, от които 58 хиляди са единствено в София.
Поставените за последните две седмици ваксини са малко над 210 хиляди, от които 58 хиляди са единствено в София.

Запитани за разновидността, че коронавирусът е някаква небивалица за източването на здравната каса 6% са дали отговор, че са изцяло уверени в това, една пета (19.2%) споделят, че " по-скоро е правилно ", а още една трета (32.7%) са избрали " по-скоро погрешно ", т.е. въпреки всичко позволяват, че има нещо правилно в цялата тази работа. Това са общо 57.8%

До близо две трети (61.9%) доближават отговорите на вярващите или склонните са позволен като вярна по-мащабната доктрина, че COVID-19 е небивалица за да се усилят облагите на фармацевтичните компании . Защо тази интрига не е разкрита незабавно от мощно наранени мощни компании в оръжейната индустрия, енергетиката и петрола или превоза, да вземем за пример, не е ясно. Но 11.2% от интервюираните българи изрично имат вяра, че вирусът е небивалица, " по-скоро да " дават отговор една четвърт (24.4) и още 26% се съмняват, че може и да е правилно. Всеки пети (19%) дава отговор с " не знам ". Остават единствено 19.1%, които споделят, че това не е правилно. Над 60% общо остават и утвърдителните или склонните да се съгласят отговори за изказвания като " Мерките против разпространяването на COVID-19 са политически скрит план, насърчаван от непознати сили ", " Статистиката за COVID-19 е непрозрачна и нагласена " и " Ваксините против COVID-19 са рискови и непроверени ".

Отговорите зад последното изказване може да съдържат изцяло разбираема потребност от повече и по-разбираемо препоръчана информация за имунизациите. То е събрало и най-вече одобряващи, склонни да го одобряват и не знаещи позицията си по него - 88.3%. Не имат вяра, че имунизациите са рискови или непроверени единствено 11.4%

 Масово виксиниране? До 70% от българите даже не имат вяра, че има COVID-19

По време на акция политически партии и водачи се възползват от това, че дезинформационните послания събират по-голяма известност от научнообоснованите, фактологични послания, споделят създателите. Според тях публичната реакция против противоепидемичните ограничения съответствува с растеж в известността на националистическите партии.

Сред рекомендациите е да се ускори " управническият потенциал на медийните и изборните регулатори за обезвреждане опитите на политиците да употребяват дезинформационни послания за политически цели ", както и да се подобрят ограниченията за повече бистрота на финансирането на онлайн политически акции.

Едно от най-невероятните, само че и най-масово споделяни, тайни изказвания, представени в отчета на ЦИД, е че двама политически и държавни водачи в България (бел.ред. - " Дневник " икономисва имената им поради рестриктивните мерки в деня за размисъл) заговорничат с компанията Amazon за построяването на 27 лаборатории в България, които щели да събират и проучват ДНК на имунизираните.

Подобни неща се подемат от периферни по попуярност страници и групи в обществените мрежи - включително проруски почитатели, групи за излизането на България от НАТО и Европейски Съюз, почитател групи на доцент Мангъров, религиозни и ултраконсервативни общности, групи на фенове на тайни теории и на представители на една съответна партия (бел.ред. - " Дневник " икономисва името поради рестриктивните мерки в деня за размисъл). Всички тези канали и места за шерване имат сборно профили на стотици хиляди почитатели.

С завършено имунизиране в България към днешна дата са 1 615 183 души, от които малко над 40 хи. са се реваксинирали с трета доза.

 Хоспитализираните неимунизирани за последните две седмици са малко над 10% от всички.
Хоспитализираните неимунизирани за последните две седмици са малко над 10% от всички.

 Починалите неимунизирани за последните две седмици са приблизително 6.5% от всички. (общият брой умряли надвишава 26 000, вдясно са данните за инфектираните през поледното денонощие)
Починалите неимунизирани за последните две седмици са приблизително 6.5% от всички. (общият брой умряли надвишава 26 000, вдясно са данните за инфектираните през поледното денонощие)

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР