Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва

...
Само обединени можем да се преборим отново за демокрация. Трябва
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Само обединени можем да се преборим отново за демокрация

Само обединени можем да се преборим още веднъж за народна власт. Трябва да има незабавна смяна на модела на ръководство на страната, а единствените, които могат да го реализиран са демократичните хора. Това съобщи в Плевен Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на гражданите”.

Днес по самодейност на ДБГ в града се събраха представители на всички демократични партии, измежду които Разузнавателна служба на ФРГ, ССД, ДСБ, Български земеделски народен съюз, Да България, Съюз на демократичните сили, БДФ и други, с цел да отбележат 29 години от рухването на комунизма у нас.

Председателят на ДБГ акцентира, че неналичието на същинска парламентарна съпротива води до деградация на демократичните полезности. "Хората нямат чувство, че има същинска правдивост. И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия поддържат сегашния модел, при който демокрацията бива сменена с подправени полезности и еднолично ръководство, както в на държавно равнище, по този начин и на общинско ", добави Делчев.

"Тук, в Плевен, постоянно сме писали уроци, които „ големите” политици да прочетат. Тук 20 години ръководят демократи и не считаме да отстъпваме ", безапелационен бе Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ. Има оживление вдясно и мисля, че скоро може да има положителни вести за доближаване на позициите, добави Зеленогорски.

Кметът на Плевен Георг Спартански, който беше подсилен от всички десни партии в града, разяснява, че егото би трябвало да отстъпи крачка обратно, а игрите на водачи и лидерчета да бъдат прекъснати, в случай че десните желаят да работят дружно за по-добра България.

"Ние тук сме го постигнали и работим дружно за по-добър Плевен ", съобщи Спартански.

Представителите на десните партии се сплотиха към нуждата за общи дейности за реализиране на общите цели за възобновяване на демократичните правила у нас.

По-късно през днешния ден стартира Националният съвет на „ Движение България на гражданите” в Плевен, на който ще бъдат разисквани подготовката за европейските и локални избори и Бюджет 2019.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР