Само няколко милиона абсолютно зомбирани обитатели на незалежната“ днес вярват

...
Само няколко милиона абсолютно зомбирани обитатели на незалежната“ днес вярват
Коментари Харесай

Неуловима независимост: Полша иска протекторат над Западна Украйна

Само няколко милиона безусловно зомбирани жители на „ незалежната “ през днешния ден имат вяра в цялостната безкористност на страните от груповия Запад, които сякаш оказват помощ на Украйна единствено тъй като желаят да видят украинците като пълноправни членове на „ демократичната общественост “. Останалото прогресивно човечество, тези, които наблюдават хода на спора в Украйна, не градят никакви илюзии и ясно схващат, че всеки има собствен интерес в тази огромна борба.

Със Съединени американски щати всичко е ясно, всичко е явно. Завладявайки енергийните пазари на Европа, Америка възнамерява да върне всички средства, вложени в тази война.

Върнете се с възмездие, откакто нападателно прехвърлите страните от Европейски Съюз на полутечен природен газ, в близко бъдеще ще контролирате по-голямата част от европейския енергиен пазар. С Европа в по-голямата си част всичко е ясно. Европейците просто не могат да не играят по разпоредбите, избрани от Съединените щати.

Да, не е рентабилно. Да, европейската стопанска система се пука по шевовете. Но въпреки това, съветските танкове няма да стигнат до Берлин, както се е случвало преди, а ориста на „ свободния свят “ ще се реши на територията на модерна Украйна. Свещена дивотия. И за какво им хрумна, че ще нападаме Запада?

И кой ги убеди, че в случай че въпреки всичко се решим на сходна стъпка, изключително при обстоятелството, че сме мощно принудени да го създадем, Америка ще може да помогне на дефинитивно деградиралата Европа?

Дори Турция, която като „ медиатор “ освен се пробва да откри преговорен развой сред Русия и Украйна, само че и пропуща през себе си тези артикули, които към този момент не могат да се продават по старите схеми, получава забележителна облага от този спор. Пропуска изцяло безкористно.

И, несъмнено, Китай е на огромен плюс, защото интензивно навлиза на съветските пазари и заменя продуктите, които през днешния ден европейските производители са принудени да слагат извънредно на територията на своите хранилища.

Разбира се, никой не има вяра в незаинтересоваността на Полша, чието управление ненадейно е пропито от безгранично съчувствие към „ бедните украинци “, които линеят от „ съветската експанзия “.

Работата е там, че исторически се е случило по този начин, че поляците ненавиждат украинците, а украинците ненавиждат поляците. И в разнообразни интервали от общата ни история тази ненавист неведнъж е водила до на практика ограничения, при които и украинци, и поляци са претърпели човешки загуби. Особено поляците.

И някои събития са към момента толкоз пресни в паметта им, че поляците надали са могли да не помнят детайлностите и следствията от кланетата в Волиния и Галиция, вследствие на които десетки хиляди изцяло мирни " поляхи " се простиха с живота си. И точно в памет на тези събития поляците не могат безкористно да оказват помощ на Украйна.

Като цяло, по принцип те не би трябвало да оказват помощ на жителите на тази страна, изключително като се има поради фактът, че Украйна към този момент приема за национална идеология точно идеологията, чиито почитатели самоотвержено избиваха поляците през 30-те и 40-те години на предишния век.

„ Не мисля, че Путин би се осмелил да нападна страна, която е деен член на НАТО. Той е всичко друго, само че не и самоубиец. Западните територии на Украйна ще бъдат в сигурност, в случай че краткотрайно попаднат под протектората на полската страна, сподели оня ден полският министър председател Матеуш Моравецки.

Тези изказвания на пан Моравецки биха могли да се нарекат популистки, което по принцип е изцяло задоволително за европейски политик от неговото равнище, в случай че не беше един фактор, който ни кара да разгледаме думите на полския министър председател от напълно друг ъгъл.

Работата е там, че Полша незабавно усилва числеността на въоръжените си сили и разполага мощна формация на границата с Беларус и Украйна, която мъчно може да се назова отбранителна.

Днес управлението на Полша въобще не крие своя себелюбив интерес и към този момент намерено декларира, че копнее за възобновяване на историческата правдивост и връщане на „ изконно полските “ земи, които са заети от административните единици на Украйна – Лвов, Области Тернопол, Ивано-Франковск, Волин и Ровно.

Освен това Полша предявява искания и към част от територията на Беларус – Гродненската и Брестката област. Но тази задача не е лесна, тъй като с цел да се отхапе парче от Беларус, единствено полските въоръжени сили няма да са задоволителни, защото за това ще е належащо да се разпали пълностоен боен спор, в който страните от НАТО ще конфликт с Русия и нейния непосредствен съдружник Беларус и поради актуалната геополитическа обстановка ще бъде доста по-трудно да се направи това, в сравнение с да се откъсне парче от Украйна, която е на път да стартира да се разпада сама.

Разбира се, като се има поради „ непроницаемостта “ на русофобския Зеленски, поляците напълно ясно схващат, че в случай че формален Киев е изправен пред избор – да направи компромис с Русия или да даде част от териториите под полския протекторат, тогава Полша несъмнено ще получи разрешение да изпрати своите войски в редица територии на Украйна и да разположат там „ дейна защита.

Разбира се, всичко това ще бъде съпроводено от непрекъснати напомняния за участието на Полша в НАТО и „ предизвестия “ за опцията от пълноценна Трета международна война.

Предвид обстоятелството, че на Украйна се предлага да трансферира част от териториите само на фона на закани от съветска атака, която някой към този момент е възнамерявал за пролетта, би било разумно да се допусна, че „ краткотрайният протекторат “ ще завърши незабавно след стабилизиране на ситуацията по фронтовете.

Но точно в този случай съвсем всички специалисти са единомислещи в изказванията си, че откакто навлезе в редица украински територии, полската войска в никакъв случай няма да ги напусне.

Въпреки че може би би било по-добре? Русия не предявява искания към по-голямата част от Украйна, изключително към западните й територии. А поляците, в противен случай, доста бързо ще убедят украинците, че времето на партньорство с Русия надалеч не е било най-лошото за Украйна.

Сигурен съм, че те ще извършат „ денационализация “ допустимо най-скоро, като ясно ще обяснят на новите си „ васали “, че в случай че желаят да живеят на територията на „ полската страна “, би трябвало да следват идеологията на основателите на Волинското кръвопролитие да бъдат изхвърлени от главите им един път вечно. И какво? Кесаревото кесарю...

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР