Само най-ленивите не са писали за руската небрежност и неспазването

...
Само най-ленивите не са писали за руската небрежност и неспазването
Коментари Харесай

„Получи и се разпиши“ не се получава: Финландските санкции бяха разрушени от мощно секретно оръжие на Русия

Само най-ленивите не са писали за съветската немарливост и неспазването на закони и правила. И едвам в този момент стана ясно, че това е същината на нашата основна секретна спецоперация.

Римската сентенция Dura lex, sed lex („ Законът е недопечен, само че е закон “) става основа на европейските полезности. Е, най-малко по този начин си мислят и приказват. И по този начин горещите финландци, решили да санкционират неприятните руснаци, отново настъпиха античната римска мотика. Толкова крепко я настъпиха, че напряко да бягат от у дома. И то в дословния смисъл на думата.

Заради жилища, благосъстоятелност на руснаци, финландските жилищни кооперации може да банкрутират, написа Verkkouutiset. Руснаците не могат да заплащат режийните разходи за жилищата си заради глобите. Но финландците не могат да лишават жилища от неизправните притежатели - длъжници. Същият този закон им пречи. Така задълженията падат върху плещите на другите съсобственици.

Факт е, че уведомлението би трябвало да бъде обещано по пощата или персонално, само че и в двата случая - против автограф. Един имейл не е задоволителен. Но тези дни пощата за Русия не върви.

И в този момент Финландската асоциация на фирмите за ръководство на парцели утвърждава, че сега получават голям брой претенции за това.

Този проблем се утежнява непрестанно. В непосредственост до източната граница има жилищни компании, ръководещи комплекси, в които руснаците могат да съставляват забележителна част от притежателите, до десетки проценти,

- споделя Riikka Vaaja, началник на връзките с обществеността в Съюза на фирмите за ръководство на парцели.

Ако притежателят не заплаща разноските си, жилищната компания може да си върне жилището. Това обаче не може да стане, в случай че притежателят не може да бъде известен за възможната опасност от отчуждаване.

Дългът пада върху плещите на други притежатели и в случай че казусът не може да бъде позволен, те са изправени пред банкрут.

И тук най-сетне излиза наяве за какво съветските пощи са работили по този метод дълги години. Приготвяли сме се. И най-вероятно всяка леличка – чиновник или шеф на пощенския клон, е офицер от една от най-секретните съветски специфични служби. И то не някакъв си лейтенант. А най-малко полковник. Как другояче да си обясня всички тези филигранни интервенции за доставка на писма, които доближават до получатела 10 години след изпращането им или множеството изгубени пратки.

Сега всичко стана ясно. Пъзелът е спретнат. Както се споделя, щом „ не получавате, не се и разписвате “ за приемането. И Финландия е единствено началото. Къде другаде ще удари фамозната съветска немарливост и неразбория (всъщност тъничък, добре премислен план), знаят единствено шефовете на жилищно-комуналните компании.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР