От лансирането си през 2021 г. Spring има продадени над

...
От лансирането си през 2021 г. Spring има продадени над
Коментари Харесай

Ясни са цените на Dacia Spring, най-достъпният електромобил в Европа

От лансирането си през 2021 година Spring има продадени над 140 000 броя в Европа. През 2023 година световните продажби бележат връх с 61 803 броя и растеж от 26,4% по отношение на 2022 година Spring е третият най-популярен електромобил измежду частните клиенти в Европа.

Expression е базовото равнище на съоръжение, което предлага мултимедийна система Media Control. Системата Media Nav Live е общоприетоо съоръжение в равнище Extreme и алтернатива при Expression, като съдържа 10-инчов централен сензорен екран, осигуряващ обвързвана навигация за 8 години, информация за трафика в действително време и непрестанно обновявани европейски карти. Освен това тя разрешава безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto.

Новата Dacia Spring е единственият напълно електромобил в Европа, който тежи под един звук: тежестта от 984 кг е за най-високото равнище Extreme. Той е единствено с 6 кг по-тежък от предходния модел в сравнима версия, без значение от съществуването на доста нови системи ADAS в отговор на нормативните условия и по-широка гама на общоприетото съоръжение.

Благодарение на ниското тегло, новата Dacia Spring употребява 14,6 kWh/100 км. Новият Spring е оборудван с електромотор с 65 к.с.

Новата Dacia Spring е налична също в две версии, ориентирани към бизнес клиенти. 2-местната Dacia Spring Cargo е компактна и с огромна товароносимост, а Car Sharing версията е предопределена за автопаркове за шерване на коли.

Цените на Spring стартират от 38 990 лева, а на бизнес версиите от 40 990 лева Поръчките на модела в България към този момент са отворени, като първи доставки се чакат при започване на есента. 

Още автомобилни вести четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР