Само на 24 км от Пловдив хора живеят без достъп

...
Само на 24 км от Пловдив хора живеят без достъп
Коментари Харесай

Да живееш на инат: Хора без достъп до лекар и хранителни стоки в Съединение

Само на 24 км от Пловдив хора живеят без достъп до доктор, аптека и хранителни артикули. Причината – в квартал Точиларци в Съединение липсва хранителен магазин, а рейсът от и до града пътува еднопосочно единствено заран и вечер.

80-годишната Стефка Йончева би трябвало да измине 3,5 км, с цел да отиде на доктор, да си купи медикаменти и храна. Като нея са 80% от жителите квартала.
Снимка: bTV
" В село нищо не можем да си купим. Идва един дядо и ни докарва едра сол, захар, ориз. Един път седмично ", описа Мария Йончева.

Жителите на квартала се усещат забравени. С велосипеда си Георги Захариев извършва поръчки от положително сърце.

От локалната власт са безапелационни, че смяна на транспортната скица е невъзможна. Бакалия за няколко десетки пенсионери също е мираж. Но общината предлага профилиран транспорт против поръчка по телефона. Друг е въпросът по какъв начин един автомобил може да обслужи всички искащи:

" Ако има мъчно преносими, мога да го вземам и да ги връщам. Но въпреки всичко, имаме един автомобил, който прави тази активност и е на 10 обитаеми места ", изясни кметът на община Съединение Атанас Балкански.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР