Само на 20 км от гр. Русе, а оставаш без

...
Само на 20 км от гр. Русе, а оставаш без
Коментари Харесай

Сигнал: Пенсионери не могат да си вземат пенсиите в села без банкомати

Само на 20 км от гр. Русе, а оставаш без пари поради липса на банкомат. Така може да се опише обстановката в селата Пиргово и Мечка, който през последните 10 години са били обслужвани от една машина, която преди 3 месеца банката просто оповестила на уеб страницата си, че прибира. Това описа пред Българска национална телевизия кметът на с. Пиргово - Стефан Барбуков.
Сигналът е индикативен за всички пенсионери в обстановка на лимитирани пътувания и изключително състояние поради ковид. Този месец пенсиите заповат да се раздават на 7 април, оповестиха преди дни от общественото министерство.
Как и по кое време да си вземете пенсията за април, 2020 година - напътствията на Национален осигурителен институт и " Български пощи "
Кметът на Пиргово описа: Всички заплащания към този момент са по банков път – заплати, помощи, пенсии. Има към този момент върнати хора, които са пробвали да се изтеглят пари в Русе. Служителите на реда не считат, че това е неотложна причина, каквато може да се уточни в декларацията за пътешестване, изисквана от Министерство на вътрешните работи. " Тук 60% са възрастни хора. Аптеки и магазини към този момент записват на вересия по бележниците. "
Оказва се, че селото макар че е на 20 км от Русе, се обслужва единствено от два рейса,, тръгващи в 6:30ч. и в 14ч. от града. Ако се пътува с него – възрастните хора доста чакат, изясни още кмета.
Пенсионер от селото описа, по какъв начин с цел да пътува да си изтегли пари, би трябвало да отдели от предстоящата пенсия от 200 лева - 5: 1 за транзакцията, 2 за пътуването в посока. В същото време околните на възрастните хора, които до момента са им помагали не могат да дойдат и да ги видят.
" Трудостта е за всички, само че най-зле е за възрастните хора, за който няма кой да се погрижи. Необходимо е да се обърне внимание ", прикани друга жителка на с. Пиргово, която описа, че с цел да има средства, е молила нейни познати, които пътуват по работа да й изтеглят пари от сметката.
От през днешния ден преизчисляват пенсиите на работещите пенсионери
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР