Само една промяна има в служебния кабинет на Димитър Главчев.

...
Само една промяна има в служебния кабинет на Димитър Главчев.
Коментари Харесай

Вътрешният министър Калин Стоянов остава в кабинета на Димитър Главчев

Само една смяна има в служебния кабинет на Димитър Главчев. На мястото на в началото номинирания за външен министър Ивайло Ценов е препоръчан Стефан Димитров,вътрешният министър Калин Стоянов остава.

 

До края на вечерта нощес номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев имаше право да сменя предлагани от него министри.

Срокът за това изтече през днешния ден, откакто президентът Румен Радев към този момент съобщи, че ще издаде укази за назначението на служебното държавно управление и насрочване на избори „ 2 в 1 “ във вторник.

 

След като показа номинациите си за министри в петък Главчев разяснява, че не вижда кой би го убедил да прави промени в оферти от него състав на кабинет. Той отхвърли да разяснява острата реакция на ПП-ДБ против предлаганите от него министри на вътрешните работи, на правораздаването и на електронното ръководство. Но призна, че най-вече се е двоумил дали да остави на поста министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. 

През уикенда министър председателят в оставка Николай Денков насочи апел към Главчев да намерения още веднъж за Калин Стоянов. 

 

В същото време вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съобщи, че тя е работила извънредно добре с Калин Стоянов по присъединението ни към Шенген и работата му в тази област е оценена и в Европейски Съюз. 

 

А от " Продължаваме промяната " приканиха президента Румен Радев да не подписва указа за назначение на длъжностен кабинет. 

 

Междувременно се чака довечера жители да излязат на митинг пред вътрешното министерство с искане за оставката на Калин Стоянов.

 

" Докато аз съм министър, няма да разреша на който и да било да ми подрежда кой, къде и на какъв пост да бъде подложен избран човек ", сподели по-късно пред рехавите протестиращи вътрешният министър.

 

В петък номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев показа състав на проектокабинет на среща с всички парламентарно показани партии, като се изключи Българска социалистическа партия, които отхвърлиха да участват.

 

Някои от номинациите за министри провокираха негодуванието на ПП-ДБ – тази на Калин Стоянов за вътрешен, на Мария Павлова като правосъден и Валентин Мундров за министър на електронното ръководство и те напуснаха залата. 

Във вторник сутринта президентът издаде три указа – за служебното държавно управление, за европейски избори и за парламентарни избори на 9 юни – две в едно “.

 

А ръководителят на Народното събрание Росен Желязков свика за вторник изключително съвещание на Народното събрание, пред което служебното държавно управление би трябвало да постави клетва, съгласно новите промени в Конституцията.

„ Във вторник сутринта ще разпиша указа за служебния кабинет и двата други указа – за европейски избори и за избори за Национален парламент, след което ще прикани, ще приказвам и с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков – държавното управление да постави клетва в Народното събрание. И в същия ден да може да бъде осъществена промяната – приемане и предаване на властта “,уточни президентътоще в петък.

 

Ето кои ще са министри в кабинета " Главчев " в идващите месеци: 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР