Само един бегъл поглед върху вашата биография говори достатъчно, че

...
Само един бегъл поглед върху вашата биография говори достатъчно, че
Коментари Харесай

Проф. Габровски към ДПС: С работещо правителство ще изтрием петното, което има страната ни

„ Само един незадълбочен взор върху вашата биография приказва задоволително, че нямате потребност от партийно политическите противоборства, което за съжаление  се постановиха в последните години. Радваме се да чуем, че на политическия терен би трябвало да се търси нормалност. Това за нас не е непозната тематика. Нормалността за Движение за права и свободи минава наложително през разговор, само че в тази обстановка до която сме стигнали, съгласно нас вие сте прав, че ярките партийни фигури биха затруднили тази нормалност.  В момента ние вреждаме отвод от разговор, очевидци сме на ултиматуми с цел да се виждаме и да се приказваме. Затова ви приветствам, че поемате тази отговорност да допринесете за нормалност в средата, която живеем ”. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на срещата си с проф. Габровски.

Единствените две партии, които не откликнаха на поканата на проф. Габровски бяха „ Продъжаваме смяната “ и „ Възраждане “, които просто изпратиха писма.

Лидерът на Движение за права и свободи бе безапелационен, че в страната  ни има доста проблеми и, с цел да има кабинет би трябвало да е ясно, какви цели ще има той.

„ За да има кабинет нормалността е аксиома, само че с изключение на аксиомите би трябвало да търсим и формулите, по тази причина за нас е значима програмата, както и персоналният състав на един предстоящ кабинет. За нас ще бъде забавно да чуем, какви са вижданията и в каква посока вървят ”, добави Карадайъ.

Габровски благодари  на Движение за права и свободи и подчертаването на думата нормалност. Той съобщи, че на този стадий към момента не може да издаде персоналния състав на държавното управление. „ Това са хора, потвърдили се и експерти ”, зави проф. Габровски.

Той акцентира, че една работещи държавно управление би било добър сигнал и знак за заличаване на петното, което има страната ни сега. Габровски очерта като друга значима тематика битката с корупцията. „ Има настройката и аз се бих опитал да бъде посредник за конституционно болшинство, в случай че би трябвало да вършат дребни промени, които да подобрят активността на основния прокурор.

„ Промените в Конституцията и пълномощията на основния прокурор доста хора го употребяват за политическа дъвка, само че малко са хората, които вършат нещо или са създали. От Движение за права и свободи, чувайки доста политици, които употребяват понятието " промяна в правосъдната система ", с цел да се опитат Народното събрание да кадрува в правосъдната система, направихме своята част - разписахме план за промени в Конституцията и черно на бяло го предоставихме на всяка ПГ в 47-ото Народно събрание. И тези, които употребяват тематиката като политическа дъвка, по-късно видяхме техните дейности - тъкмо нула, нищо! А ние отворихме опция за разговор. Явно за някои от политическите партии е по-важно партийно-политическото експлоатиране на някои тематики, а не тяхното решение. Така че по тази тематика имаме идентични визии, въпросът е пътят да се извърви. Дали някой има предпочитание да извърви пътя, това е друга тематика “, уточни Карадайъ. 

По тематиката за Шенген той прикани да се проучват пропуските на страната през последните години. Според него са липсвали диалози, разговор и единни дейности на българските политици, институции и дипломация. 

" С честите избори, промяната на държавни управления и отводите за разговор и диалози по значимите за страната тематики, стигаме до такива обстановки, в които мъчно можем да си отговорим на някои въпроси. За проекта за възобновяване - има едни 60 милиарда, които стоят на трупчета в Брюксел и не се знае дали ще ги вземем. За да има тройка от тотото, би трябвало да пуснем фиш, а ние не сме си разписали фиша ", сподели Карадайъ. 

Той прикани за старания в посока на това евросредствата да стигнат до българските жители. Той бе безапелационен, че ДРС са отворени и за нови срещи. 

 Габровски посочи, че тезите на Движение за права и свободи демонстрират, че по множеството неща мислят в една посока, само че в случай че няма работещо държавно управление, няма по какъв начин да бъдат изпълнени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР