Само два гласа не стигнаха за отпадане на пакета Мобилност.

...
Само два гласа не стигнаха за отпадане на пакета Мобилност.
Коментари Харесай

Два гласа не стигнаха за отпадане на пакета `Мобилност`, ЕП ще го гласува в сряда

Само два гласа не стигнаха за отпадане на пакета " Мобилност ". Той ще бъде гласуван в пленарна зала в сряда.
 Президентът Радев с писмо до Таяни: Пакетът Мобилност 1 дискриминира България
Противниците на пакета „ Мобилност ”, измежду които е и България, имаха огромен късмет през днешния ден той да отпадне, тъй като в пленарната зала отсъстваха доста от евродепутатите от Франция, която е огромният бранител на пакета. Шнасовете за отпадане на текста в сряда са доста по-малки. 

Трима български евродепутати са отсъствали от гласуването на дневния ред - Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али, заяви Българска национална телевизия. 

Българските евродепутати ще опитат да подложат на гласоподаване отлагането на целия пакет в сряда. Ако това не се случи, ще бъдат гласувани всички над 1600 ремонти.

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни заяви, представен от Българска телеграфна агенция, че най-рано на следващия ден следобяд евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 оферти за промени в направените от транспортната комисия текстове. Засега тези текстове не са оповестени даже на британски език.

При гласуването на измененията пленарната зала би трябвало да се произнесе текст по текст.

Евродепутати разясниха, че се преследват само политически цели, щом до момента в транспортната комисия не е било реализирано единодушие.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков дефинира днешното решение като една от най-големите неточности и разяснява, че гласуването в сряда ще бъде " мятане на зарове ".

По-рано през днешния ден множеството парламентарни групи не обявиха поддръжка за препоръчаните законодателни промени. Бе изразено упованието разискването и гласуването на разпоредбите да бъде отсрочено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР