Само допреди седмица ситуацията за Григор Димитров не изглеждаше никак

...
Само допреди седмица ситуацията за Григор Димитров не изглеждаше никак
Коментари Харесай

След грандиозната победа: Григор с невиждан скок в ранглистата

Само допреди седмица обстановката за Григор Димитров не изглеждаше по никакъв начин обнадеждаваща. Първата ни ракета бе изпаднала на 78-ото място и имаше шест загуби в последните си седем мача преди US Open.

Днес някогашният №3 осъществи една от най-големите победи в кариерата си – той за първи път надигра Роджър Федерер от осем опита и изцяло обърна картите – сега  още веднъж е в топ 25 на света, написа Блиц .

Топ тенисистът ни не е бил в тази позиция от 11 февруари насам, когато заемаше 24-тото място. Заради травмата в рамото, която преследваше Григор, за него последва последователно изпадане от топ 30, първите 40 и топ 50.

Доста обратно би трябвало да се върнем, с цел да си спомним за  последния подобен голям напредък на хасковлията  в ранглистата на АТР. На 23 август 2010 година българинът скача с 61 места и от 245-и става 184-ти. Трябва да се означи, че при тенисистите отвън Топ 150 сходни амплитуди в класацията са постоянно срещани, защото разликите са извънредно дребни.

С превъзходното си показване в Ню Йорк Димитров  заработи 710 точки за ранглистата , което му подсигурява напредък от най-малко 53 позиции. След триумфа над Андреас Сепи на старта, отказването на Борна Чорич, успеха над Камил Майхржак, невероятния успех над Алекс де Минор и популярното събитие на „ Артър Аш “, в което българинът надделя Федерер, той ще играе с Данийл Медведев на място на финала.

Двамата са се срещали два пъти досега и имат по победа – на четвъртфиналите в " Куинс " преди две години победител беше Григор, а по-късно през същия сезон руснакът надви във Вашингтон.

„ Играл съм два пъти против него. Той прави превъзходно лято. Какво да кажа. Знам играта му. Утре ще е дълъг ден. Ще опитам да се възстановя и по-късно към този момент ще проучвам какво съм направил в този мач. И следва да се приготвя за срещата против Данийл. Той е сложен противник, само че ето ме – аз съм тук “, сподели разчувстваният Димитров след успеха над Федерер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР