Само 800 бройки от SL-1210GAE Limited Edition идват в ЕвропаЮбилейният

...
Само 800 бройки от SL-1210GAE Limited Edition идват в ЕвропаЮбилейният
Коментари Харесай

Technics чества 55 години с уникален грамофон

Само 800 бройки от SL-1210GAE Limited Edition идват в Европа

Юбилейният грамофон SL-1210GAE Limited Edition се отличава с напълно черен дизайн
(снимка: Technics)

Японската компания за аудио артикули Technics пуска грамофон с непосредствено задвижване SL-1210GAE Limited Edition, с цел да означи своята 55-годишнина. С пециалният модел излиза на пазара този месец, а предлагането му ще бъде лимитирано единствено до 800 бройки в цяла Европа.

SL-1210GAE Limited Edition е основан на интернационално приетия Hi-Fi грамофон Grand Class SL-1200G и се отличава с напълно черен дизайн, който към този момент стана известен и се утвърди при други нови артикули на Technics. Моделът има няколко специфични и извънредни характерности:

Изцяло черен дизайн. Алуминиевият горен панел на SL-1210GAE има дебелина 10 мм и деликатно направено анодирано черно покритие. В допълнение, работните бутони и рамото също са с висококачествено черно покритие, което придава на грамофона моден, първокачествен външен тип.

Специална табела със сериен номер. SL-1210GAE е създаден напълно в Япония от висококвалифицирани майстори, със доста равнище на ръчните интервенции, с цел да се подсигурява допустимо най-високо качество. На горния му панел има специфична табела с неповторим сериен номер, която демонстрира, че това е модел за 55-годишния празник.

Изолационен материал. Специално създаденият цинков изолатор употребява αGEL – мек гелообразен материал с отлични ударопоглъщащи свойства, който е употребен и при водещия модел SL-1000R. Шасито, отлято от цинк с висока компактност, има превъзходни характерности за усвояване на вибрациите и дълготрайна надеждност.

Ключ за включване/изключване на светлината на стробоскопа. Изключването на светлината на стробоскопа, което разрешава на слушателя да се концентрира по-добре върху музиката, изключително в затъмнена среда.

У никална, особено настроена доза Nagaoka. При създаването на грамофона, Technics си сътрудничи с Nagaoka международно приет производител на грамофонни игли и звукоснематели. SL-1210GAE е окомплектован с MM (Moving Magnet) доза JT-1210, която е особено настроена от взаимен екип инженери от Technics и Nagaoka. Дозата употребява иглодържател, направен от бор, и е настроена и проектирана за идеалните характерности на фокуса и детайлността на звука, доста по-добри от тези на други MM дози. Тя ще се предлага единствено дружно с грамофона SL-1210GAE.
още по тематиката
Technics дебютира на международния пазар за Hi-Fi аудио през 1965 година, като от този момент насам марката на Panasonic се популяризира с огромно многообразие от емблематични артикули, като аудио плейъри, усилватели, озвучителни тела и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР