Само 50% от бизнес лидерите в световен мащаб споделят, че

...
Само 50% от бизнес лидерите в световен мащаб споделят, че
Коментари Харесай

40% от новоназначените мениджъри без предишен ръководен опит се провалят в първите 8 месеца

Само 50% от бизнес водачите в международен мащаб споделят, че се усещат добре подготвени да управляват хора. Това демонстрират данните от изследване на световния водач в HR услугите Adecco Group, в което присъединяване са взели 2800 чиновници на мениджърски позиции от всички стопански браншове.

Едновременно с това, проучване на Center of Creative Leadership, водеща организация за образование на висши ръководители в Съединени американски щати, установи, че 40% от новоназначените мениджъри без предходен управнически опит се провалят в първите 8 месеца на новата си позиция.

„ Често бързоразрастващите се компании назначават на мениджърски позиции чиновници, които са доста положителни експерти в своята експертна област, само че без умения за ръководство на хора. Крайният резултат от това е разочароващ както за самия чиновник, по този начин и за подчинените му и води до пропуснати изгоди и финансови загуби за самите компании. Все повече компании осъзнават това и търсят нашата експертиза за систематични образования по какъв начин тези младежи да бъдат готови за първата си мениджърска роля и по какъв начин сполучливо да осъществят първите 100 дни като водачи на екипи. ", разяснява Мария Янева, управител „ Бизнес развиване " за LHH България - световният бранд на Аdecco Group в областта на кариерното консултиране, коучинга на работното място и решения за развиване на гении.

Друга наклонност, годна и в България, е смяната в метода в развиването на чиновниците, защото авансово структурирани стратегии и еднократни образования не дават нужния резултат. Служителите чакат дълготрайна визия за кариерното си развиване в организацията и изискват образования, съобразени с техните потребности в съответната организация в която работят, а не образование по принцип.

Редица компании започнаха да обезпечат достъп на чиновниците си до онлайн платформи за самообучения, в това число на реномирани просветителни институции, като считат, че с това са изпълнили по най-хубавия метод своя ангажимент към развиването на екипа си. За страдание обаче, този скъп запас постоянно остава необработен, тъй като чиновниците или не разполагат с време или имат потребност от помощ на изберат вярното образование за себе си. Допълнително, форматът „ самообразование " не е прелъстителен за всички, а компанията не може да наблюдава дали съответните умения са усвоени и се ползват на процедура.

„ Изключително значимо е вътрешният HR екип да реши за дадения стадий от кариерно развиване на всеки чиновник кое би било най-подходящото образование, в което да влага компанията. А също, дали вътрешните онлайн платформи за самообразование са приспособени и използвани към потребностите на съответния пазар. В LHH отчитаме все по-голям интерес към образования, които съпътстват цялостното кариерно развиване на даден чиновник, само че са съобразени и със специфините потребности на организацията. Сред най-търсените услуги са трейнинги за създаване на лидерски качества, умения за оперативно ръководство, персонална резистентност в условия на смяна, работа в мултинационални и отдалечени екипи. С нашия богат интернационален опит и локална експертиза може да предложим работещи решения, които да оказват помощ за устойчивото развиване на чиновниците и на техните работодатели. ", прибавя Мария Янева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР