Само 34 дни изминаха от последния мач за миналия сезон

...
Само 34 дни изминаха от последния мач за миналия сезон
Коментари Харесай

Време за трофей: Лудогорец или Локо Пд ще прегърне Суперкупата

Само 34 дни изминаха от последния мач за предишния сезон в българския футбол и още веднъж е време за пристрастеностите, които той ще ни предложи през новата акция. А тя се открива с борбата сред първенеца Лудогорец и носителя на Купата на България Локомотив Пловдив, спечелилият от която ще прегърне Суперкупата.

Двубоят ще се организира на Националния стадион "Васил Левски " и е на процедура генералната подготовка за огромните и значими борби на старта на акцията. За разградчани тя продължава в средата на другата седмица с първия мач в Шампионската лига против Ференцварош.

Затова борбата с "черно-белите " се чака да бъде употребена от наставника на първенците Стойчо Стоев като финален сериозен тест преди борбите с унгарците. На "Васил Левски " се чака той да тества с коя скица ще има повече триумф в евротурнирите в мач със залог.

Очакванията са Стоев да избистри ребуса по какъв начин да подреди отбраната си в тази борба. По всяка възможност той ще заложи на Джордан Икоко и Сисиньо на двата фланга на защитата, а в средата ѝ би трябвало да стартират Антон Недялков и Драгош Григоре.

В полузащита също има някои въпросителни. Стоев няма да рискува с стартирането в игра на последното попълнение Стефан Баджи, който има потребност от още малко време, с цел да доближи съвършена форма, тъй че титуляр ще е капитанът Светослав Дяков, а негов сътрудник евентуално ще е полякът Яцек Горалски.

Колегата му от другата пейка Бруно Акрапович пък се чака да залага на същата скица, която му донесе толкоз доста позитиви предишния сезон. С нея "смърфовете " завоюваха за първи път в историята си Купата на България и постоянно записваха триумфи над огромните тимове у нас, в това число Лудогорец.

Тя е проблематична за "железничарите " против по-малките тимове, които разрушават играта, само че на Националния стадион това няма да е проблем пред Акрапович и компания, тъй че се чака той да заложи точно на познатата си скица.

Първият мач за новия сезон в българския футбол е от 20:30 часа и ще бъде предаван непосредствено в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута и на GONG.BG.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР