Съмнителна амнезия е попарила ключови свидетели, които бяха разпитани по-рано

...
Съмнителна амнезия е попарила ключови свидетели, които бяха разпитани по-рано
Коментари Харесай

Съмнително амнезия попари ключови свидетели по делото за убийството на Жоро Плъха

Съмнителна амнезия е попарила основни очевидци, които бяха разпитани по-рано през днешния ден по делото против доктор Иван Димитров, който умъртви рецидивиста Жоро Дживизов с противозаконен револвер "Валтер " на 2 март 2018 година.

Жената на Доктора Жулиета Желязкова отхвърли да свидетелства против мъжа си и напусна правосъдната зала. След нея пред магистратите приказва Никола Капасъзов, прочут още като Кольо Багера. Той е основен за делото очевидец, защото се е срещнал с доктор Димитров минути след убийството, съобщи Plovdiv24.bg.

Багера обаче не си спомня нищо от въпросната вечер. Той изясни, че датата на убийството е отдалечена във времето, а и през последните две години не се чувствал добре душевен, защото изгубил майка си и сестра си.

"Аз бях у дома. Беше късно вечерта. Обади ми се по телефона доктор Димитров. Не помня тъкмо какво ми сподели. В главата ми е някаква каша. Били го нападнали някакви хора. Не помня тъкмо... Съжалявам, не мога да спомагам изцяло... Не мога да ви кажа детайлности... Сестра ми беше в болница... Облякох се и отидох, не помня защо отидох... “, сподели Капасъзов пред магистратите.

Съдия Петко Минев трябваше да вади с ченгел думите от устата на очевидеца. Затова бяха прочетени показанията му, които дал пред съда и пред проверяващ служител на реда малко след нощта на убийството. Там Багера разказва друга картина:

"Той се обади към 2 през нощта. Каза, че са влезнали крадци, само че избягали и да вървя по-бързо. Станах, облякох се и след 20 минути бях пред тях. Димитров изглеждаше доста обезпокоен и сподели, че роми са влезнали да крадат. В двора нямаше никого.

Доктора ми описа, че по време на обира си цъкал на телефона. Видял че свети лампата на работилницата. Излязъл и споделил "лягай долу ", а апашът му хвърлил нож и избягал. Имаше рана на крайници. Доктора извади от джоба си дребна брадвичка. Каза че стрелял няколко пъти, с цел да го сплаши. Циганинът избягал, само че взел една рекламна табела и я хвърлил по Доктора.

Знаех, че Димитров има револвер, само че не съм го питал от къде. Видях и ножа, с който го е ранил крадецът. После търсихме котката на стълбите. Димитров влезе у тях. Каза да го изчакам пред вратата. Излезе и извади револвер. Каза ми да го държа. А го взех. След това влезе, пристигна с торбичка, постави в нея револвера, влезе, обу се и отново излезе. Не ми сподели, че с този е стрелял, само че допуснах. До в този момент не споделих, тъй като се притеснявах да не ме забъркат нещо. Притеснявах се от Иван. Разходихме се из квартала. Тръгнах си към 3 и след това разбрах от медиите какво е станало “, е декларирал Капасъзов по време на предходните разпити.

"Щом съм го споделил, значи е било по този начин “, удостовери той през днешния ден.

Пред съда приказва и комшийката Николина Никанова, която живее в прилежащата къща. По време на убийството дамата била в банята. Чула нещо като кавги и крясъци. После изстрел, пъшкане и още 2-3 изстрела. Помислила си, че младежи хвърлят пиратки и си легнала. На идващия ден видяла, че регионът е отцепен от полиция и схванала какво станало. Внукът ѝ Христо Петров се прибрал късно през нощта, само че не забелязал безусловно нищо.

Делото продължава с разпити на други очевидци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР