Самият той казва в интервю, че е започнал от 1991

...
Самият той казва в интервю, че е започнал от 1991
Коментари Харесай

Кой е разстреляният Петър Христов?

Самият той споделя в изявление, че е почнал от 1991 година като продавач на сергия. Тръгва оттова и построява империя от компании в разнообразни стопански сфери. Отличен е и с наградата " Достойните българи ".

Справка в комерсиалния указател демонстрира, че бизнес ползите на починалия Христов са много разностранни. Към момента той се води изпълнителен шеф на холдинг " Пропъртис Мениджмънт Груп ", чийто притежател е неговата щерка Михаела. Тя е и член на борда. Самият холдинг пък ръководи " Лактима " - компанията, с която най-често е свързвано името на Христов и най-известния и търговски артикул - айрян.

Любопитното е самата " Лактима " има забележителна благосъстоятелност в други три компании - " Агроинж Сухопътни войски " ООД, " Пи Ем Дистрибюшън " и " Булнорд груп " ООД - 40%.

Той беше президент на Локомотив (Горна Оряховица) в средата на 90-те. Оттогава датира и сполучливият му бизнес в района. През 1994 година неговата охранителна компания ДИТО-ООД подписва контракт със " Захарни фабрики " да осъществя част от продукцията. Местни настояват, че това е първият сериозен финансов скок в бизнес кариерата му.

Според анализатора от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов има доста въпросителни тъкмо в този първи интервал на струпване на капитали.
Тихомир Безлов: " Начинът, по който неговата компания влиза в горнооряховските захарни фабрики, най-големите в България, като охранителна компания, някакси компанията съумява да управлява и доставките на първични материали и продажбите, което е много неповторимо за охранителна компания. Това му дава опция да взе участие в РМД-то, което приватизира захарните фабрики в тази ситуация. По-късно продават на чешка компания, по-късно РМД-то продава на чешка компания собствеността и доколкото знам той тогава излиза от захарните фабрики като притежател ".
Призът за " Достоен българин " му бе връчен за цялостното финансиране, което той обезпечи, с цел да може да продължи лекуването на Мануела Горсова в Израел - момичето, което бе блъснато с джип от фигуриста Максим Стависки.

Това обаче не е изолиран случай на неговата щедрост. Той неведнъж се е проявявал като филантроп. Благодарение на него Великотърновският университет се снабди с православен храм.
Христо Горсов - дядо на Мануела Горсова: Ако той не беше, Мануела нямаше да е жива до момента. Аз нямах средства, нито синът ми имаше средства толкоз. Той заплати доста пари на това дете, с цел да ѝ даде живот. И с помощта на него тя е жива.проф. доктор Христо Бонджолов - ректор на ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий ": Беше един от хората, които първи пристигнаха, когато ни беше най-трудно, когато бяхме съвсем банкрутирали. И пристигна да помогне, не да употребява банкрута. Идеята за църквата, за реиновирането, за благотворителните балове за средствата, които събрахме за нея, за това, че пое уговорката, безплатно, негови компании да довършат църквата ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР