Самият президент предпоче туитър пространстовто, за да заяви позицията си

...
Самият президент предпоче туитър пространстовто, за да заяви позицията си
Коментари Харесай

Първи обвинения в разследването за руската намеса в президентските избори в САЩ

Самият президент предпоче туитър пространстовто, с цел да съобщи позицията си по отношение на протичащото се в следствието, което евентуално би имало резултат върху оставането му на служба

© Kevin Lamarque Още по тематиката
Фейсбук разкри 100 хиляди $ пристигнали от Русия за предизборни реклами в Съединени американски щати

Целта на " неавтентичните " профили и страници била да усили разделянето по чувствителни тематики
8 сеп 2017
Коми: Тръмп ме уволни, с цел да подкопае следствието на ФБР за Русия

Бившият шеф на ФБР уточни пред сенатската комисия, че президентската администрация е разпространявала неистини и е хулела него и бюрото
9 юни 2017
Доналд Тръмп е изправен пред най-голямата рецесия в ръководството си

Американският президент е изискал от шефа на ФБР да приключи следствието против Майкъл Флин
17 май 2017
Тръмп в профил Стив Банън от Съвета за национална сигурност

Мястото му ще заеме енергийният министър Рик Пери
6 апр 2017 Още в понеделник могат да бъдат осъществени арести по отношение на следствието по съветската интервенция в миналогодишните избори за президент на Съединени американски щати и евентуални съглашения сред членове на екипа на Доналд Тръмп и съветската страна. Според източници на редица американски медии правосъдното жури по случая е одобрило обвиняванията на проверяващите под управлението на спецпрокурора Робърт Мюлер против най-малко един човек. Източниците показват още, че арест е вероятен още през днешния ден.

Разследването

Робърт Мюлер пое следствието по случая, откакто Доналд Тръмп уволни шефа на Федералното бюро за следствие (ФБР) Джеймс Коми под предлог, че не е кадърен да ръководи бюрото дейно. Тезата беше подкрепена от представителя на Белия дом и републиканците, до момента в който по-късно в изявление пред NBC самият Тръмп разгласи, че повода е самото следствие, поставяйки под въпрос дали осъзнава сериозността на казаното.

Според източници на CNN, Reuters, Wall Street Journal и други медии проверяващите под управлението на Мюлер са се фокусирали върху установяването на възможни връзки сред членове на екипа на Тръмп и представители на съветското държавно управление, пране на пари, укриване на налози и различен финансови закононарушения. За момента се знае, че измежду разпитаните като част от следствието са към този момент някогашният прессекретар на Белия Дом Шон Спайсър, някогашният началник на кабинета на Тръмп Райнс Прийбъс и други някогашни и сегашни чиновници на администрацията. Миналия юли чиновници на ФБР претърсиха дома на Пол Манафорд, който ръководеше акцията на Тръмп, във връзка със покупко-продажбите му с проруска партия в Украйна. Обект на следствие е и Майкъл Флин, чиято политическа кариера също се трансформира в жертва на сегашния президент, който го уволни след разкритието за диалозите сред Флин и съветския дипломат във Вашингтон Сергей Кисляк.

В отговор на медийните информации околко опцията за задържане на най-малко един обвинен Доналд Тръмп и част от републиканците сложиха под въпрос безпристрастността на Мюлер, както и показаха неодобрение от приключването на информация по случая. Някои републиканци приканиха прокурора да подаде оставка, до момента в който самият президент още веднъж избра туитър, с цел да съобщи позицията си по отношение на протичащото се.
All of this " Russia " talk right when the Republicans are making their big push for historic Tax Cuts & Reform. Is this coincidental? NOT!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 29, 2017

Контекста

" Руската спекулация " господства политическия живот в Съединени американски щати още преди Тръмп да встъпи в служба. През декември предходната година проверяващите служби оповестиха, че фактически е имало съветска интервенция преди изборите непосредствено в помощ на сегашния президент. Тогава бяха разкрити съответни лица, свързани с властта в Русия, които са предоставяли на WikiLeaks за издание хиляди известия от електронната поща на Националния комитет на Демократическата партия, която беше хакната. По изтеклата информация към този момент някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми стартира следствие против претендента на демократите Хилъри Клинтън, което докара до срив в доверието към нея.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР