Сами се евакуирахме с помощта на Донецката армия. Това са

...
Сами се евакуирахме с помощта на Донецката армия. Това са
Коментари Харесай

Близки на моряците на Царевна: Сами се евакуирахме с помощта на Донецката армия

" Сами се евакуирахме благодарение на Донецката войска ". Това са съобщили на околните си българските моряци от кораба " Царевна ", който бе блокиран в пристанището в Мариупол в Украйна.

Моряците са слезли от кораба и са потърсили подпомагане от Донецката войска, с цел да им бъде обезпечена евакуация. По думите на брачната половинка на втория монтьор от екипажа Катерина Димова в телефонен диалог с,те са извървяли пеш много дълъг път, с цел да се доберат до Въоръжените сили на ДНР.

Тя отхвърли информацията, която излезе преди дни, че военни от въоръжените сили на Украйна са се качили на борда и изясни погрешно предадената информация със подозренията на Донецката войска, че е можело това да се случи. Димова бе безапелационна, че е нямало непознато наличие на кораба с българските моряци.

Тя добави още, че са направени фотоси на евакуирания екипаж от въоръжените сили на ДНР за да покажат, че са живи и здрави, които по-късно бяха оповестени и в медиите. Всички 14 българи са настанени в хотел с храна и защита, усещат се добре и на несъмнено място.

Съпругата на втория монтьор добави още, че българската страна не е осъществила никаква интервенция в евакуацията на екипажа, което много опонира на думите на българския министър председател Кирил Петков, който през вчерашния ден на брифинг увери, че евакуацията на моряците към този момент се прави, задействани са всички институции и органи, а маршрутът на моряците се пази в загадка.

Повече от явно е, че въпросният маршрут е бил загадка единствено за българското държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР