Ако бъде избран за президент на САЩ, Доналд Тръмп ще

...
Ако бъде избран за президент на САЩ, Доналд Тръмп ще
Коментари Харесай

Тръмп ще вдигне поне до 3% от БВП отбранителните разходи на съюзниците от НАТО

Ако бъде определен за президент на Съединени американски щати, Доналд Тръмп ще обмисли опцията да окаже напън върху съдружниците от НАТО за увеличение на минималния предел за отбранителни разноски до 3% от Брутният вътрешен продукт. Това заяви The Daily Telegraph, базирайки се на неизвестен източник, непосредствен до някогашния американски президент.
 
Събеседникът на изданието изяснява, че някогашният американски водач е обмислял да повдигне тази тематика от известно време и срещата му предишния месец в Ню Йорк с полския президент Анджей Дуда е укрепила тази концепция.
 
В същото време проектът е при изчисляването на размера на вноската да не се взема поради военната помощ за Украйна, както се случва в този момент. " Неговите мисли клонят към 3%, изключително след диалога му с Дуда, и това не включва парите за Украйна ", споделя източникът на изданието.
 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели през февруари на конференция преди срещата на министрите на защитата на алианса, че 18-те членки на НАТО ще доближат равнище на разноски за защита от 2% от Брутният вътрешен продукт тази година, което би било връх за организацията.
 
Както отбелязва The Daily Telegraph, сега единствено Гърция, Полша и Съединени американски щати отделят повече от 3% от Брутният вътрешен продукт измежду страните-членки на НАТО за отбранителни цели.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР