Самата компания настояваше, че е доставчик на информационни услуги.Американската Uber

...
Самата компания настояваше, че е доставчик на информационни услуги.Американската Uber
Коментари Харесай

Европейският съд призна Uber за таксиметрова компания

Самата компания настояваше, че е снабдител на осведомителни услуги.
Американската Uber Technologies би трябвало да бъде обсъждана и контролирана като таксиметрова компания, предоставяща транспортни услуги, която би трябвало да съблюдава същите условия и същите такси, реши Европейският съд.

Самата компания настояваше, че е снабдител на осведомителни услуги в качеството си на медиатор сред водачите и клиентите.

Съдебното решение е съществено проваляне за Uber в битката против европейските регулаторни органи и лобито на обичайните таксиметрови услуги, които от дълго време се оплакват от нечестна конкуренция от страна на компанията. Това решение е на най-високата инстанция на Европейския съюз и към този момент не може да бъде оспорено.

Това решение е значимо, тъй като обособените страни на Европейския съюз имат необятна независимост за определянето на лични правила в транспортната сфера, до момента в който регулацията на осведомителните услуги се дефинира в Брюксел. По този метод, Uber към този момент няма по какъв начин да избегне приемането на многочислените документи за всяка обособена страна, члена на Европейски Съюз.

Въпреки това, представителите на Uber подчертаха, че загубата на делото няма да докара до обилни промени в бизнес модела на компанията, тъй като в множеството европейски страни Uber съблюдава всички нужни условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР