Салонът на читалището се напълни за минути за последното събитие

...
Салонът на читалището се напълни за минути за последното събитие
Коментари Харесай

Грандиозен концерт на ансамбъл Българе, постави удивителен на празничната седмица в Банско

Салонът на читалището се изпълни за минути за последното събитие в чест на празника на Банско. Местните "артисти'', излезли на сцената да поздравят вярната аудитория, подвигнаха настроението на всички с прелестните си осъществявания, а заместител кметът Асен Кирицов и водещата Елена Калайджиева припомниха аргументите, с които Банско се гордее към този момент 107 години.

С отворени очи и сърца, публиката посрещна превъзходния театър на Национален фолклорен отбор "Българе ".

Това съвършенство в елементи, костюми, осъществяване и сила на основателите на "Това е България ", бе най-достойния край на празник, какъвто банскалии заслужават.

През последните години градът цъфти и хората по-често поглеждат към събитията, вплели в себе си просвета и изкуство. Община Банско постоянно е подкрепяла този метод на възобновление на традиции, обичаи и фолклор, и се радва на доверието на хората, които пълнят салоните. Пожелаваме на всички в Банско, постоянно да останат любопитни и жадни за полезностите, които България е концентрирала в сгушения в Пирин град и да помнят и пазят корените си, попивали кръв, сълзи...история.

Нека зрънцето горделивост да пораства под слънцето свободно и свободни да са хората, извили хоро под небето над Банско. Честити 107 години независимост!





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР