Салмонелоза, ешерихия коли, други ентеробактерии и дори стафилококови инфекции дебнат

...
Салмонелоза, ешерихия коли, други ентеробактерии и дори стафилококови инфекции дебнат
Коментари Харесай

Царевица в парка и на плажа? Дебнат салмонела, ешерихия и стафилококи

Салмонелоза, ешерихия коли, други ентеробактерии и даже стафилококови инфекции дебнат на всяка крачка будките за бърза храна, царевица на кочан и в купичка и другояче апетитен сладолед във фунийка. Lupa.bg хвана търговци на мезета за разходка в парка да ги продават без ръкавици, до момента в който обслужват стотици клиенти и пипат банкноти и стотинки и по-късно нито един път да се дезинфекцират.

А на всичкото от горната страна царевицата от будката се гарнира с най-различни сосове - множеството с яйчен състав, оставени на ествествено стопляне от слънцето и над 30-градусовата горещина.



Съобщенията през годините за отравяния и престой по лечебните заведения с токсоинфекции очевидно не трогват нито продавачите, нито родителите и децата, тъй като единствено за половин час извънредно нехигиенично държаният артикул изкара на въпросната дама над 250 лв. приход.



Царевицата обаче надалеч не е единствената заплаха, която дебне по градинки, паркове и плажове - сладолед с неразбираем генезис се лее с литри в кофички и фунийки - също докосвани с изключително мръсни ръце.

Преди няколко години такова прелъщение тръшна няколко души в Инфекциозна болница със стафилококова зараза, предадена вероятно от пръстите на този, който е оперирал машината.

По същия метод стои въпросът и със слагането на лед по капанчетата в напитките през лятото, откакто не се знае от какъв източник на вода са кубчетата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР