Салернитана и Кремонезе завършиха 2:2 във вълнуващ сблъсък от 13-ия

...
Салернитана и Кремонезе завършиха 2:2 във вълнуващ сблъсък от 13-ия
Коментари Харесай

Гол в 90-ата минута донесе точката на Кремонезе във вълнуващ мач със Салернитана

Салернитана и Кремонезе приключиха 2:2 във трогателен конфликт от 13-ия кръг на италианската Серия А. Домакините от Салернитана поведоха с гол на Пьонтек в 3-ата минута. Нападалят на Кремонезе, Окереке възвърне равенството в 12-ата минута, само че Ласана Кулибали (38`) вкара втори гол за домакините преди края на първото полувреме. Резултатът се резервира до 90-ата минута, когато Даниел Чиофани пропусна от дузпа за гостите, само че реагира най-бързо и съумя да вкара избитата от вратаря топка. 

Домакините започнаха мача по-добре и отбелязоха още в 3-ата минута посредством Пьонтек, който бе на точното място в верния миг и добави рекоширалата в наказателното поле топка. Кремонезе бързо изравниха резултата, когато Давид Окереке овладя в наказателното поле и вкара с прекрасен удар в левия ъгъл. Салернитана още веднъж поведоха в 38-ата минута, когато Кулибали приключи добра отборна композиция. 

Този резултат се задържа до 84-ата минута когато гостите получиха дузпа, след намесата на ВАР. Влезналият като запаса нападател Чиофани се зае да извърши, само че вратарят на Салернитана Луиджи Сепи избави. Съдията обаче отсъди дузпата да бъде пребита и Чиофани още веднъж я пропусна, като съумя да означи едвам при допълнението. В един равносилен мач, Кремонезе насочиха повече точни удари и си заслужиха изравняването на резултата. След извоюваната точка те към този момент имат шест в актива си и са 19-ти в класирането. Салернитана, които няма да са удовлетворени от изпуснатите в края две точки, остават на 10-о място със 17 пункта.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР