Салернитана и Фиорентина изнесоха истинско шоу за феновете и завършиха

...
Салернитана и Фиорентина изнесоха истинско шоу за феновете и завършиха
Коментари Харесай

Салернитана и Фиорентина накараха феновете да затаят дъх в истинско шоу с шест попадения

Салернитана и Фиорентина изнесоха същинско шоу за почитателите и приключиха 3:3 в дуел от 33-ия кръг на Серия А. За домакините, които единствено преди няколко дни нанесоха същински потрес на Наполи в мач, който се очакваше “партенопеите ” да завоюват купата, блесна с изключителните си осъществявания и хеттрик Булае Диа (10’, 59’, 81’), а за “виолетовите ” точни бяха Николас Гонсалес (36’), Жонатан (71’) и Кристиано Биргаи (84’). Домакините от Салерно на три пъти излизаха напред в резултата, само че и също толкоз пъти допускаха да бъдат изравнявани.

Футболистите на Пауло Соуса съумяха да излязат напред още в десетата минута, когато Булае Диа бе изведен от дълбочина, след което напредна чудесно, преодоля защитник в наказателното поле и порази близкия ъгъл на Пиетро Терачано за 1:0.

Играчите на Винченцо Италиано се активизираха доста по-сериозно след изминаването на половин час от игровото време и започнаха доста упорито да търсят изравняването. Те насочиха първия си удар посредством Нико Гонсалес, а точно той се възползва малко по-късно от чудесно центриране отдясно и с глава откри мрежата за 1:1.

В идващите минути дуелът се понакъса и двата отбора направиха поредност от нарушавания, които им донесоха и няколко публични предизвестия. След почивката играта вървеше по-скоро равеностойно, с цел да пристигна 59-ата минута, когато Булае Диа реализира нов брилянтен пробив и се разписа за 1:2. Това бе и извънредно дейно от страна на домакините, които с двата си точни удара в дуела вкараха два гола.

Футболистите на Фиорентина още веднъж съумяха да изравнят резултата, откакто Иконе бе изведен с превъзходен пас от появилия се като запаса Джакомо Бонавентура и по-късно преодоля елегантно Очоа преди да означи за 2:2.

Домакините стигнаха до дузпа единствено 7-8 минути по-късно след сериозна неточност в защитата на “виолетовите ”, която даде опция на Паскуале Мацоки да поеме в добра обстановка, да влезе в пеналта, след което бе фаулиран от Терачано. Зад топката застана героя на отбора от Салерно в тази среща Булае Диа и оформи своя хеттрик в дуела за 3:2.

Това обаче не бе всичко и равенството в срещата бе възобновено за трети път от Фиорентина пет минути преди приключване на постоянното време, когато Бираги изненадващо стреля от фал от една не чак толкоз преференциална позиция в страни от наказателното поле, само че осъществяването му доби изненадваща за всички траектория и влетя в мрежата за 3:3.

С тези точка Фиорентина събра 46 и заема осмото място в класирането на Сериа А. Салернитана е на 14-о място с 35, само че играчите на Пауло Соуса могат да са спокойни за ситуацията си, защото имат преднина от цели осем пункта пред Специя, който е първият отбор под чертата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР