Салах Абдеслам, единственият оцелял терорист от атентатите в Париж през

...
Салах Абдеслам, единственият оцелял терорист от атентатите в Париж през
Коментари Харесай

Салах Абдеслам повече няма да се върне в Белгия

Салах Абдеслам, единственият оживял терорист от атентатите в Париж през ноември 2015 година, не желае повече да участва на делото против него в Брюксел, почнало през вчерашния ден. Белгийският съд е удостоверил, че в четвъртък, когато следва идващото съвещание по делото, обвиненият ще отсъства, оповестиха локални медии.


Първоначално се предвиждаше съдът да заседава четири дни - до петък. След като през вчерашния ден Абдеслам отхвърли да дава показания, съдът реши, че ще заседава единствено още един път - в четвъртък.
След вчерашното съвещание обвиненият бе върнат в затвор във Франция, на границата с Белгия. Вероятно след решението повече да не се явява пред съда в Брюксел, той ще бъде откаран в затвор край Париж. Там Абдеслам ще чака началото на делото за присъединяване му в парижките атентати. В Брюксел той е обвиняем за евентуално присъединяване в престрелка с служители на реда дни преди да бъде хванат.

Във Франция Абдеслам може да получи доживотна присъда по силата на закон, изменен година след ударите, в които взе участие. Разследването откри, че той не се е отказал да се самовзриви в нощта на атентатите, а не е съумял да задейства устройството си поради пресечен проводник. Салах Абдеслам е френски жител, роден и живял в Брюксел до датата на атентатите.
 Безпрецедентен гнет в Париж (обновена) Безпрецедентен гнет в Париж (обновена)
Франция претърпя най-кървавите часове от Втора международна война.
 Жертвите на терора в Париж са над 120 (ОБНОВЕНА) Жертвите на терора в Париж са над 120 (ОБНОВЕНА)
Обновено към 09:42 ч.
 "Ислямска страна " пое отговорност за атентатите в Париж
Джихадистката формация Ислямска страна пое отговорност през днешния ден за снощните терористични набези в Париж, в които починаха 128 души, предадоха Ройтер...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР