Съкровени гласове“ ще събере в зала България“ звезди от цял

...
Съкровени гласове“ ще събере в зала България“ звезди от цял
Коментари Харесай

Соня Йончева прави музикален форум

„ Съкровени гласове “ ще събере в зала „ България “ звезди от целия свят

Световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева ще провежда музикален сезон, който ще събере известни реализатори и музиканти в зала „ България “ през есента.

Новината Йончева заяви в навечерието на 24-ти май, Денят на славянската книжовност и просвета.

„ За мен 24 -ти май е най-светлият български празник. От години премислям да направя нещо по-трайно за моята татковина, за публиката, с която съм обвързвана вечно. Избрах празника на българската книжовност и просвета, с цел да разглася, че сезонът „ Съкровени гласове “ ще има своето първо издание през сезон 2023/24 в зала „ България “. През юни екипът на компанията ми SY11 events ще разгласи имената на артистите, които съм поканила “, сподели Йончева.

Сезонът с музикални величия в зала „ България “, проведен от българското сопрано ще бъде сниман и отразен от телевизия „ Медичи “, профилирана в стратегии с класическа музика и опера.

Очаква се световноизвестната певица също да се включи със собствен рецитал във фестивала. Програмата към момента не е конкретизирана.

„ Съкровени гласове “ ще се организира всяка година в България като уредниците не изключват опцията фестивалът да гостува и в други градове на страната.

„ Отворени сме за партньорства с други градове. За нас е значимо положителната музика да среща своята аудитория “, потвърдиха от SY11 events.

Компанията, основана от Соня Йончева има зад тила си три сполучливи концерта в България.

В разгара на пандемията от Ковид-19 Йончева подари на родния си град Пловдив концерт в Античния спектакъл с оперен репертоар, а през 2021 година SY11 events провежда грандиозната „ Гала в София “, на която Йончева пя дружно с Пласидо Доминго и Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров на площада пред катедралния храм „ Свети Александър Невски “ в столицата.

Концертът събра 5000 фенове и бе стриймван по целия свят. Екип на Euronews и други международни медии направиха репортажи от събитието.

Третият концерт известното сопрано изнесе в навечерието на Великден тази година с бароков репертоар.

На него бяха показани българското издание на книгата й „ Петнадесет огледала “ и новият албум „ Куртизанката “.

Изданията може да намерите тук: www.sy11events.com/store

На 24 -ти май Йончева ще излезе на сцената на Миланската „ Ла Скала “ дружно с тенора Йонас Кауфман в новата режисура на „ Андре Шение “.

Работният график на българката е извънредно динамичен. През юни Йончева ще дебютира в „ Мадам Бътерфлай “ на Пучини във Виенската опера, а на 30 август ще бъде звездата в Оперна церемония във Варна с Оркестъра на Варненската опера.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР