Съкращенията в редиците на Electronic Arts продължават и тази седмица.

...
Съкращенията в редиците на Electronic Arts продължават и тази седмица.
Коментари Харесай

Съкращения в Respawn Entertainment

Съкращенията в редиците на Electronic Arts не престават и тази седмица. Изглежда, че този път е пристигнал ред на Respawn Entertainment, студиото зад игри, като Titanfall 2, Star Wars Jedi: Survivor и Apex Legends. Новината предават VGC, цитирайки известия в „ Х “ на към този момент някогашни чиновници в студиото.

В края на февруари тази година Electronic Arts стана следващото студио, което афишира огромна стратегия за съкращения. Те са част от смяна в тактиката на компанията и за усъвършенстване на бизнес интервенциите на студиото. Според цитираната от шефа на ЕА Андрю Уилсън тактика, компанията последователно ще изостави основаването на игри под непознат лиценз за сметка на своите лични планове. Това наподобява е наложило и анулацията на планове. Като да вземем за пример сингъл прекарване от света на „ Междузвездни войни “ на Respawn Entertainment. По всичко наподобява обаче, че отводът за лицензираните игри надали ще засегне напълно Star Wars заглавията. Все отново съдействието на ЕА с Disney е една от златните кокошки на компанията.

Пръв за уволненията в Respawn е заговорил левъл дизайнерът на Apex Legends Аарън Стъмп. „ Екипът на Apex беше разтресен от съкращения. Изключително неприятно е да виждам по какъв начин хора, с които съм работил съвсем три години биват освобождавани. Надявам се, че ще съумеят да си стъпят на краката скоро “, написа Стъмп в „ Х “. Алекс Акерман, гобален отговорник за обществените медии за Apex Legends също е била измежду съкратените.

„ След 20 сезона на Apex и пет години в Respawn до деня, в който позицията ми стана непотребна и бях освободена. Да работя за тази игра и общественост беше чест и триумф в живота ми. Благодаря ви за всичко, митове “, написа Акерман.

Настоящите съкращения в Respawn прибавят още жертви във войната от съкращения в гейм промишлеността. През 2023 съкратения бяха оповестени в някои от най-големите компании в бранша. Activision Blizzard – 1900, Riot Games – 530, PlayStation Studios – 900 индивида. Броят на обявените съкращения единствено за тази година надвишават 8000.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР