Сакраменто Кингс е на победа от участие в плейофите на

...
Сакраменто Кингс е на победа от участие в плейофите на
Коментари Харесай

Везенков и Сакраменто елиминираха Голдън Стейт, ще спорят с Ню Орлиънс за място в плейофите

Сакраменто Кингс е на победа от присъединяване в плейофите на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто изпрати вкъщи Голдън Стейт Уориърс след безапелационен триумф със 118:94. Българският национал Александър Везенков получи малко над две минути на паркета, в които пропусна една пукотевица от тройката и овладя една битка.


Най-резултатен за „ кралете “ бе Кийгън Мъри, който наниза 32 точки и приключи с 8/13 зад арката. 24 пункта добави Де‘Арън Фокс, а със 17 се регистрира Харисън Барнс. Литовецът Домантас Сабонис изигра обичайно мощен дуел и завърши с 16 точки, 12 битки и 7 асистенции. Кион Елис също бе доста потребен, като приключи срещата с 15 пункта, 4 битки, 5 асистенции, 3 обири и 3 чадъра.

От другата страна Стеф Къри бе над всички за „ воините “ с 22 точки. Той обаче не бе подсилен задоволително от съотборниците си, като Джонатан Куминга се регистрира с 16 пункта – толкоз добави и Моузес Мууди от пейката, а Андрю Уигинс и Дреймонд Грийн приключиха с по 12. Клей Томпсън обаче имаше призрачен ден и приключи с 0/10 от полето, пропускайки и шестте си стрелби за три точки.

В спор за място в плейофите и конфликт с поставения под номер 1 на Запад Оклахома Сити Тъндър, Сакраменто ще се изправи против Ню Орлиънс Пеликанс, който отстъпи на Ел Ей Лейкърс със 106:110 вкъщи.


Трима баскетболисти на „ езерняците “ минаха границата от 20 точки, водени от ЛеБрон Джеймс с 23 – „ Кралят “ добави 9 битки и 9 асистенции. Антъни Дейвис се регистрира с дабъл-дабъл – 20 пункта и 15 битки, а с 21 точки приключи Д‘Анджело Ръсел. „ Пеликаните “ не съумяха да завоюват макар мощното показване на Зайън Уилямсън, който избуха с 40 точки и 11 битки. 12 добави Трей Мърфи III, с 11 завърши Брандън Инграм, а трима осъществих по 10 пункта – Хърбърт Джоунс, Лари Нанс-младши и Хосе Алварадо.

Така Лейкърс ще се изправят в първи кръг на плейофите на Запад против втория подложен – първенците от Денвър Нъгетс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР