Сакралната чакра е една от седемте чакри в тялото, разположена

...
Сакралната чакра е една от седемте чакри в тялото, разположена
Коментари Харесай

Сакрална чакра

Сакралната чакра е една от седемте чакри в тялото, ситуирана в долната част на корема, под пъпа. Известна е още като чакра Свадхистана, което на санскрит значи „ лично жилище “. Сакралната чакра се свързва с творчеството, сексуалността и страстите и се счита, че ръководи способността ни да се любуваме на удоволствието и да изпитваме наслада от живота.

Сакралната чакра е показана от оранжевия цвят и детайла вода. Когато е уравновесена, тази чакра може да помогне на хората да се усещат прочувствено постоянни, уверени и изобретателни. От друга страна, когато е небалансиран, може да докара до редица физически, прочувствени и духовни проблеми.

Физически признаци на дисбаланс на сакралната чакра

Когато сакралната чакра е дисбалансирана, това може да се прояви в редица физически признаци. Те могат да включват:

Сексуални проблеми

Небалансираната сакрална чакра може да докара до липса на полово предпочитание или усложнения със половата функционалност.

Проблеми с урината и бъбреците

Сакралната чакра е обвързвана с бъбреците, пикочния мехур и пикочната система. Дисбалансите могат да доведат до проблеми като инфекции на пикочния мехур, инконтиненция или камъни в бъбреците.

Болка в долната част на гърба

Сакралната чакра се намира в долната част на корема и е обвързвана с долната част на гърба. При дисбаланс може да докара до болежка и дискомфорт в тази област.

Емоционални признаци на дисбаланс на сакралната чакра

Сакралната чакра също е обвързвана с страстите и когато е дисбалансирана, може да докара до редица прочувствени признаци. Те могат да включват:

Депресия

 меланхолия при дисбаланс в сакралната чакра

Небалансираната сакрална чакра може да докара до възприятие на горест, безизходност и обезсърчение.

Безпокойство

Сакралната чакра е обвързвана със способността ни да се усещаме сигурни и предпазени. Когато е дисбалансирано, може да докара до възприятие на безпокойствие, боязън и неустановеност.

Трудности при изложение на страсти

Блокираната сакрална чакра може да затрудни хората да изразят страстите си, което води до възприятие на изолираност и изолираност.

Духовни признаци на дисбаланс на сакралната чакра

И най-после, сакралната чакра се свързва с нашето духовно благоденствие. Когато е дисбалансиран, той може да докара до редица духовни признаци, в това число:

Липса на креативност

Сакралната чакра се свързва с творчеството и себеизразяването. Когато е дисбалансирано, това може да докара до липса на ентусиазъм или мотивация.

Неспособност да изпитваме наслада

Сакралната чакра също се свързва със способността ни да изпитваме наслаждение и наслада в живота. Небалансираната сакрална чакра може да затрудни хората да изпитат тези страсти.

Как да балансираме сакралната чакра

Има редица техники, които могат да се употребяват за балансиране на сакралната чакра. Те могат да включват:

Йога

 йога за баланс в сакралната чакра

Някои йога пози, като позата на гълъба или позата на кобрата, могат да оказват помощ за отваряне на сакралната чакра и възобновяване на салдото.

Медитация

Медитацията може да се употребява за фокусиране върху сакралната чакра и възобновяване на салдото на този енергиен център.

Ароматерапия

Етерични масла, като жасмин или сандалово дърво, могат да се употребяват за балансиране на сакралната чакра.

Кристали

Някои кристали, като карнеол или цитрин, могат да се употребяват за балансиране на сакралната чакра.

В умозаключение, сакралната чакра е значим енергиен център в тялото, който ръководи нашите страсти, творчество и половост. Когато е дисбалансирано, това може да докара до набор от физически, прочувствени и духовни признаци.

Съществуват обаче редица техники, които могат да се употребяват за възобновяване на салдото в този енергиен център, в това число йога, медитация, ароматерапия и кристали. Работейки за балансиране на сакралната чакра, хората могат да изпитат по-голяма прочувствена непоклатимост, креативност и наслада.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР