Съжалявам за случилото се, никога не съм мислил, че ще

...
Съжалявам за случилото се, никога не съм мислил, че ще
Коментари Харесай

Ето какво казаха пред съда тримата сирийци от автобуса убиец в Бургас

Съжалявам за случилото се, в никакъв случай не съм мислил, че ще стане по този начин. Имах потребност от пари, с цел да дойдат родителите ми в България. Не съм желал да слага в заплаха никого. Обещавам, че в никакъв случай няма да нарушавам законите и да се занимавам с противозаконна активност.
Това съобщи пред съда Омар - водачът на рейса, умъртвил двама служители на реда в Бургас. Той и двамата му помагачи, също сирийски жители, се изправят пред съда. Помагачите на Омар са 18-годишният Ахмад, който отговарял за настаняването на мигрантите в рейса. Третият сириец е Абдулах на 49 година, който е работел като механик и е обезпечил рейса.
" Простете ми, доста съм гладен, нямам никакви пари. Не съм мислил неприятно на никой, споделиха ми, че по този начин ще изкарам пари ", сподели пред съда Ахмад. " Съжалявам за починалите служители на реда, не съм мислил, че ще стане по този начин. Аз съм сериозен човек, който почита реда в България, имам работа тук. Имам четири деца. Тръгнах от Сирия поради войната, където фамилията ми не можеше да продължи да живее. В България съм получавал единствено положително отношение ", добави Абдулах.
" Ролята на всеки от тримата арестувани приказва за доста добре проведена скица, която евентуално са ползвали и обратно във времето си която са намерили добър метод за набиране на финансови средства ", съобщи ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова, съобщи БТВ.
По време на гонката Ахмад от самото начало е окуражавал дейностите на водача, не се е опитал да го спре, а карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода, сред седалките, в това число и бебета. Абдулах обезпечил рейса и давал препоръки на неправоспособния Омар по какъв начин да го ръководи, помагал в набелязването на трасето. Той е " мозъкът " на цялата интервенция.        
Според юриста на Ахмад той се е качил в злощастния рейс чрез опасност и насила и не е имал имотна полза. Според юриста на Абдулах пък той е бил помолен от негов непосредствен в Турция да ревизира техническото положение на рейса, не е знаел за каква цел ще бъде употребен.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР