Съжалявам, че дядо не можа да види нито един мой

...
Съжалявам, че дядо не можа да види нито един мой
Коментари Харесай

Рожденикът Аксел Трухчев: Ще дам 500% от себе си, за да спечеля

Съжалявам, че дядо не можа да види нито един мой мач в България - купата ще бъде за него, прям е топреализаторът на бургаския отбор

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) излизат против Хебър (Пазарджик) в трети мач от финалната серия в efbet Супер Волей. 

Бургазлии поведоха с 2-0 победи и се нуждаят единствено от още един триумф, като са пределно стимулирани.

За топреализатора на вицешампионите - френският играч с български корени Аксел Трухчев, днешният дуел е още по-специален - посрещачът има рожден ден, като навършва 28 години.
 Нефтохимик може да стане първенец през днешния ден, само че Хебър ще направи всичко допустимо финалите да продължат Нефтохимик може да стане първенец през днешния ден, само че Хебър ще направи всичко допустимо финалите да продължат
Какви са страстите преди срещата, по какъв начин се усеща на празника си, каква е равносметката му за миналата година - Аксел споделя пред BGvolleyball.com:

" Честно казано, мисля единствено за третия мач. Нямаме какво да губим и сме готови за вероятно завръщане на Хебър, това е доста мощен тим, със страхотни играчи, сигурен съм, че няма да ни разрешат да спечелим с 3:0 победи в тази серия от финалите. Но ние сме подготвени да се борим, даже в случай че би трябвало да се стигне до пета среща. Срещу ЦСКА изиграхме пет мача и получихме най-хубавата подготовка за финалите. Така че да забележим дали е задоволително да победим Хебър, или не. Но в събота ще дам 500% от себе си, с цел да печеля. Това е несъмнено. "
 Нефтохимик може да стане първенец през днешния ден, само че Хебър ще направи всичко допустимо финалите да продължат Нефтохимик може да стане първенец през днешния ден, само че Хебър ще направи всичко допустимо финалите да продължат
" Моето предпочитание е да печеля тази купа, поради целия сезон, който вършим като тим, поради всички жертви, които сме правили досега, и по-специално - да печеля поради единствената причина, която ме накара да дойда в България - моят дядо. Ако печеля, това ще бъде за него и единствено за него. Сигурен съм обаче, че към този момент се гордее с мен за постигнатото този сезон. Но през днешния ден съм подготвен да умра на терена и да печеля трофея ", споделя Трухчев.

" Като тим вършим необикновен сезон и никой не може да каже нещо неприятно за нас, тъй като демонстрираме на всички какво можем. Сега обаче работата не е свършена. Трябва да се концентрираме върху това, което би трябвало да създадем за този край. И това е ", добави асът.

Както на всеки рожден ден, идва време за равносметка. За какво е признателен и защо съжалява, Аксел декларира: " Радвам се, че избрах да дойда в България, с цел да бъда покрай фамилията си, не беше елементарно първоначално. Но върша всичко допустимо, с цел да бъда там, където съм през днешния ден, и да играя този край. Аз съм доста, доста благополучен.

Понякога най-важното е да се обърнеш обратно, да видиш от къде идваш, до каква степен си стигнал. Да видиш къде си в този момент. Повярвайте ми, не мога да бъда по-горд в този миг.

За какво скърбя? Че дядо ми умря два дни преди Суперкупата и не ме видя да изиграя нито един мач в тази страна. Това е мъчително, да. Но съм сигурен, че той доста се гордее с мен, без значение дали ще спечелим финалите, или не. Това е освен това от волейбол, удовлетворен съм, че избрах България за първата стъпка отвън моята страна. Беше най-хубавият избор в цялата ми кариера. Срещам толкоз доста положителни играчи, толкоз доста положителни хора, всички те ми оказват помощ да бъда все по-добър и по-добър всякога. Наистина съм признателен ", разкрива волейболистът.

" Всъщност нямам нито един чак толкоз ослепителен спомен от рождените си дни. Може би мога да напиша персоналната си история в събота вечер. Няма по какъв начин да знаем ", приключи Трухчев.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР