"Съжалявам, ако сме сбъркали". Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков

...
"Съжалявам, ако сме сбъркали". Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков
Коментари Харесай

Тома Биков за Станишева: Съжалявам, ако сме сбъркали

"Съжалявам, в случай че сме сбъркали ". Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на въпрос по отношение на формалната позиция на Моника Станишева, че няма общо с компанията покупател на ЧЕЗ "Инерком ". Ние сме цитирали обява на вестник "Капитал ", изясни пред Нова телевизия Биков дейностите на сътрудника си Спас Гърневски.

"Ситуацията е доста деликатна и бих призовал опозицията да приказваме с формалната информация, тъй като всичко отвън нея би било нечиста сделка, която може да донесе вреди за милиони ", разяснява още депутатът от парламентарната група на ГЕРБ.

"Ние станахме очевидци на една политическа акция на Българска социалистическа партия. Помните какви неща се говореха при започване на тази акция - че не Гинка Върбакова, а Бойко Борисов купува ЧЕЗ. Сега виждам, че са много по-внимателни сътрудниците от Българска социалистическа партия. Помагаме им, тъй като другояче ще изпаднат ", добави Биков и разясни, че има ясна преписка сред българското и чешкото държавно управление по проблема.

В четвъртък Гърневски съобщи в Пленарна зала, че купувачът на активите на ЧЕЗ е популяризирал прессъобщение, чиито създател е Моника Станишева - брачната половинка на водача на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.

Тома Биков счита, че левицата създавала проблеми и всявала суматоха до момента в който ГЕРБ поставят старания да защитят интереса на страната. Биков посочи, че когато приказваме дали страната да придобие или да не придобие, приказваме дали страната да даде едни стотици милиони или не.

„ Ние желаеме в този проблем, в който нашите благоприятни условия са лимитирани, тъй като тази договорка сега може да се управлява от КЕВР, Комисията за финансов контрол и от тези регулаторни органи, които по закон би трябвало да ревизират договорката, ние към тях сме прибавили органи, които при други условия не биха се присъединили, като ДАНС и прокуратурата”, сподели още Тома Биков.

И напомни, че контролният пакет на страната при приватизационната договорка на ЧЕЗ е продаден през 2004 година Онези 33%, които са продадени през 2011 година, не са надзорен пакет – те нямат право на глас и те служат за това, в случай че сдружението има загуби, да покрият загубите”, разясни Биков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР