Саграда Фамилия в Барселона – един от най-известните туристически обекти

...
Саграда Фамилия в Барселона – един от най-известните туристически обекти
Коментари Харесай

След 137 години Саграда Фамилия получи разрешение за строеж

Саграда Фамилия в Барселона – един от най-известните туристически обекти в Испания, която нелегално се строи повече от век – най-сетне получи позволение за градеж.

Впечатляващата незавършена черква, която се посещава от повече от четири милиона годишно, е плод на въображението на испанския проектант Антони Гауди.

Строителството на екстравагантната постройка стартира през 1882 година, а тя е подготвена едвам на една четвърт, когато Гауди умира през 1926 година, блъснат от трамвай.

През 2016 година испанските управляващи признаха, че базиликата в никакъв случай не е имала позволение за градеж, което значи, че тя е работила незаконно повече от век.

Миналата година беше реализирано съглашение с градските управляващи на Барселона, че операторите на Саграда Фамилия ще платят 36 милиона евро през идващите 10 години, като приходите ще се употребяват за възстановяване на околните квартали и публичния превоз в региона.

В изказване, оповестено на уеб страницата на Саграда Фамилия се споделя, че Градският съвет на Барселона след 137 години е дал заветното позволение за довеждане докрай на строителството. В изказването се споделя, че в този момент планът на Антони Гауди може да продължи, а и лицензът ще коства 4,6 милиона евро./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР