Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването от 21.10.2021 г. достъпът

...
Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването от 21.10.2021 г. достъпът
Коментари Харесай

Достъпът до НДК се осъществява със зелен сертификат

Съгласно Заповед на министъра на опазването на здравето от 21.10.2021 година достъпът до всички културни и конгресно-конферентни събития в залите и пространствата на НДК се реализира с представянето на входа на " зелен серфикат ", получен посредством: ваксина за КОВИД-19, преболедуване на КОВИД-19, негативен PCR тест или негативен антигенен тест, научи ДУМА от Николета Николова, специалист външни връзки. Зрителите, които имат закупени билети за събития и разполагат със " зелен документ ", би трябвало да си плануват повече време за влизане в залите, поради нуждата от инспекция на документите.

Междувременно, за събитията на 21 октомври НДК обезпечава мобилна лаборатория за тестване, която се намира вътре в постройката. Входът е през Билетния център вляво. Лабораторният пункт ще стартира работа в 17 ч. предпочитано за феновете на кино-литературния фестивал " Синелибри " и прожекциите в зала 1 и кино " Люмиер ", за феновете на премиерния театър " Една българка " в Театър " Азарян ", за спектакъла " Поетесата " на Нов спектакъл и за посетителите на Литературния клуб " Перото ".

Мобилната лаборатория е построена със съдействието на Столичната община и Столичната районна здравна ревизия и ще прави единствено бързи антигенни проби против проявление на съответния закупен билет. Те ще са безвъзмездни, а цената на вземането на тестът, която феновете ще заплащат, е 10 лева Необходимо е посетителите на НДК, които ще се възползват от услугата на мобилната лаборатория, да дойдат половин час по-рано. НДК работи по въпроса мобилната лаборатория да стане непрекъсната.

Обръщаме внимание, че заради липса на " зелен документ " и закупен билет до 19 октомври, който не може да бъде употребен, има опция да бъде пренасочен за друга дата на същото събитие, прецизират от НДК.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР