Съгласно Законодателния акт за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който

...
Съгласно Законодателния акт за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който
Коментари Харесай

Amazon, Google, Apple, Meta и Microsoft отговарят на условията на ЕС за пазачи на информационния вход

Съгласно " Законодателния акт за цифровите пазари " (DMA) на Европейски Съюз, който влезе в действие предишния ноември, компании с повече от 45 милиона дейни консуматори месечно (10% от популацията на Европа) и пазарна капитализация от най-малко 75 милиарда евро се смятат за така наречен " пазачи на осведомителния вход ", или редовно значими онлайн платформи.

 

Samsung и ByteDance - притежател на TikTok също дават отговор на този  софтуерен предел в границите на Европейски Съюз.

 

По-рано Европейски Съюз сподели, че цифровите платформи, които ръководят една или повече " съществени платформени услуги “, в това число магазини за приложения, търсачки, обществени мрежи, уеб браузъри, операционни системи и онлайн пазари, би трябвало да бъдат избрани като " пазачи на осведомителния вход ", в случай че дават отговор на три критерия: размер, който оказва въздействие върху вътрешния пазар, надзор на значим портал за бизнес потребителите към крайните консуматори и одобрена и трайна позиция.

 

Европейски Съюз акцентира, че такива компании ще би трябвало да съблюдават " серия от отговорности " според DMA, в това число " възбрана на пазачите да упражняват избрани държания ".

 

Според DMA на Европейски Съюз, до 3 юли 2023 година сдруженията трябваше да дават на Еврокомисията информация за броя на техните ползватели, тъй че Европейска комисия да може да дефинира " пазачите на осведомителния вход “ преди 6 септември.

 

След това " пазачите на осведомителния вход " ще разполагат до март 2024 година, с цел да подсигуряват, че съблюдават отговорностите на Законодателния акт за цифровите пазари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР