Съгласно решения на ръководните органи на ПП „Зелено Движение“, ПП

...
Съгласно решения на ръководните органи на ПП „Зелено Движение“, ПП
Коментари Харесай

„Демократична България“ подкрепи Лозан Панов за президент

Съгласно решения на управителните органи на Политическа партия „ Зелено Движение “, Политическа партия „ Демократи за мощна България “ и Политическа партия „ Движение „ Да, България “ коалиция „ Демократична България - Обединение “ разгласи своята политическа поддръжка за гражданската кандидатура на Лозан Панов за президент на Република България и на Мария Касимова-Моасе за вицепрезидент.

„ Демократична България “ оповестява, че има за своя съществена задача да отстоява:

● Възстановяването на парламентарната република като съществена гаранция за независимост и народна власт посредством поредната опозиция против всички форми на централизация на власт в едни ръце и ограничение на представителността, отчетността и прозрачността на ръководството.

● Утвърждаването на върховенството на закона и гаранциите за главните човешки свободи посредством дълбока и цялостна промяна на правораздаването и преосноваване на прокуратурата и основните контролни органи, както и посредством поредни старания за създаване на здрави, ефикасни и виновни институции като основа за възобновяване на българската държавност.

● Последователната и цялостна политика по разграждане на корупционния модел, олицетворяван от ръководството на ГЕРБ и Движение за права и свободи и коренящ се в структурите на тоталитарния комунистически режим, за спирането на чието въздействие е належащо провеждането на лустрация.

● Осъзнатия блян за пълноценна интеграция в структурите на Европейския съюз, в това число Еврозоната и НАТО и одобряване на българския суверенитет и сигурност против всички форми на непознати въздействия, изключително от страна на нео-авторитарните режими като тези в Кремъл и Анкара.

● Прилагане на амбициозна и виновна политика за цялостна рационализация на страната, която подсигурява свободата на предприемачеството и поставя основаването на богатство като своя основа, която разрешава реализирането на цялостния капацитет на България в изискванията на софтуерен преход и въз основата на зелената договорка устойчивото ръководство на националните естествени запаси.

● Полагане на политика за поредни вложения в образованието, културата и опазването на здравето като основа за възобновление на националния човешки капитал.

● Ценностите и политическата еднаквост на демократичната общественост в България.

● Препотвърждаваме съответните политически цели, които си поставихме с декларацията от 21 декември 2020 година С оглед на горното, Демократична България припознава господин Панов като изразител на тези цели и полезности в президентската конкуренция. В негово лице демократичната общественост на България има своят натурален претендент и притежател на достоверната традиция на битката за народна власт и господство на закона в миг, когато сме очевидци на следващата замяна. Вярваме, че в случай че бъде определен за президент господин Панов може:

● да отстоява дневния ред на национално единство към действителни демократични и европейски полезности и воля за дълбока смяна, вместо подправени клишета за безпринципно съглашателство, зад което се крие опит за замяна на истината и бягство от отговорност;

● да се опълчи действително и поредно на корупцията като надълбоко институционално и морално предизвикателство, което изисква изцяло разграждане на корупционния модел и преосноваване на държавността ни;

● да поведе усилието за одобряване на националния ни суверенитет в границите на Европейски Съюз и НАТО не като конюнктурно преференциална инсценировка, а като цялостна и дълготрайна политика;

● да засилва достоверната конституционна роля на президентската институция в поддръжка на върховенството на закона, разделянето на управляващите и парламентарния темперамент на републиката, без клатушкане към оформяне на нови центрове на централизация на власт, ерозиращи демократичния модел на държавно устройство.

С изключително почитание подчертаваме независимостта на господин Панов. Той е повдигнат от предприемчив комитет не като комфортна условност, а като едтествена демонстрация на демократичната общественост и зад него стоят потвърдили се в действителни цивилен старания структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стичане на кариерните му условия, а идея, от която той черпи своя престиж. И, най-важното, със своята поредна персонална битка за господство на закона и съдийска самостоятелност господин Панов е дал съответни биографични доказателства за това, че може да бъде един същински самостоятелен президент, който не се кланя на мощните на деня и в задкулисието, не се огъва пред компликации и не козирува на партии и кланове.

Ето за какво, давайки своята политическа поддръжка и присъединявайки се към апелите за мощен цивилен избор и готовност за избора на господин Панов за президент, партийните структури на Демократична България ще подхождат с оптимален почит към неговата и на акцията му самостоятелност по закон и по дух.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР