Сагата около Пълдин туринвест, заприличала на играта на котка и

...
Сагата около Пълдин туринвест, заприличала на играта на котка и
Коментари Харесай

Продължава играта на котка и мишка около „Пълдин туринвест“

Сагата към " Пълдин туринвест ", замязяла на играта на котка и мишка, продължава и през новата година. В първия работен ден през днешния ден съветниците се събират на изключителна сесия, свикана от ръководителя Александър Държиков.  Специално за съвещанието " Демократична България " праща тежката артилерия - Христо Иванов и Ивайло Мирчев. 

Единствената точка в дневния ред е във връзка на идното заседание на акционерите на смесеното сдружение „ Пълдин туринвест “ АД, планувано за 9 януари с искане за нарастване на капитала посредством безвъзмездното прекачване на акциите на Община Варна. Те се равняват на 16 314 400 лева и съставляват 29% от капитала на „ Международен панаир Пловдив “ АД. 



Общинските съветници, инициирали изключителната сесия, упорстват представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов да гласоподава " срещу ", като направи категорично заявление пред Общото заседание, че Общината има право на блокираща квота.

Подписи под настояването за незабавното привикване на сесията са поставили съветниците от Демократична България, " Съюз за Пловдив ", Вътрешна македонска революционна организация, " Кауза България ", " Ние, жителите ". Те смятат, че с нарастването на капитала на „ Пълдин туринвест “ делът на Общината ще се понижи от 25 на 22 %. В същото време присъединяване на предприемача Георги Гергов в Панаира ще се завиши от 51 на 79 %.

Подписката за изключителната сесия не е подкрепена от ГЕРБ и " Автентична лява Българска социалистическа партия ". Съветниците от тези две групи на 19 декември взеха решение в интерес на нарастването на капитала на „ Пълдин туринвест ". Тогава предлагането на кмета Здравко Димитров беше също да не се дава единодушие за акциите на Варна в смесеното сдружение.

В случай че на Общото заседание се взема решение за нарастване на капитала, кметът би трябвало да внесе в съда иск срещу, както го направи предходния път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР