Сагата на границата се задълбочава. Шефът на фирма “Евролаб 2011”

...
Сагата на границата се задълбочава. Шефът на фирма “Евролаб 2011”
Коментари Харесай

Лъже ли депутат от ПП за 6 милиона подкуп?

Сагата на границата се задълбочава. Шефът на компания “Евролаб 2011” Васил Димитров, която държи лабораторията за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”, осведоми с писмо всички медии, че ще сезира прокуратурата и способените органи за лъжливи обстоятелства, изнесени от депутата от Политическа партия Росен Костурков по Би Ти Ви довечера.

Народният представител съобщи, че е бил препоръчан рушвет от 6 млн. лв., с цел да бъде оставена въпросната компания да работи на границата. Допълни също по този начин, че на място се е правила контрабанда и по тази причина нямало камери, които да " заловен " какво тъкмо се случва. Това обаче не дава отговор на истината - камери там има още от 2019 година

Собственикът на компанията Васил Димитров реагира незабавно. В писмото си той отбелязва още, че ще изиска право на отговор от Би Ти Ви, с цел да опише за невиждания напън, на който е подложен, както и да опровергае изнесените обстоятелства, които сами по себе си са тежки закононарушения по смисъла на Наказателен кодекс. Васил Димитров е безапелационен, че ще потърси и лична отговорност на депутата по правосъден път.

Както Lupa.bg извести преди дни, БАБХ сътвори същински батак на " Капитан Андреево ", като остави без мобилна лаборатория контролпо-пропусквателния пункт

Ето какво написа още Васил Димитров в писмото си до медиите:

" Във връзка с изнесените лъжливи обстоятелства от народния представител от " Продължаваме промяната " Росен Костурков, отправени от ефира на предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви на 23 май 2022 година, ви осведомявам следното:

Веднага ще сезираме прокуратурата и способените служби, с цел да открият дали казаното дава отговор на истината. Ще желаяме право на отговор от Би Ти Ви, с цел да разкажем за невиждания напън против компанията, както и за лъжите, които ръководещите се пробват да стартират по адрес на работата ни.

Ще търсим лична отговорност от Росен Костурков по правосъден път. Колкото и неистини и спекулативни изказвания да се изговорят, това няма да промени истината. А тя е, че страната в лицето на зам.-министъра на земеделието и съответни служители от БАБХ желаят да наложат силово, без конкурс, с напълно мутренски похвати от средата на 90-те години 3 доближени до тях компании, които да правят активност по границата ".



Депутатът от " Продължаваме Промяната " Росен Костурков

Както Lupa.bg извести преди дни, БАБХ сътвори същински батак на " Капитан Андреево ", като остави без мобилна лаборатория контролно-пропусквателния пункт за тестване на хранителни артикули от Турция, каквото е експлицитното условие на Европейската комисия. На единствената лицензирана лаборатория у нас - " Евролаб 2001 ", контракта бе едностранно преустановен, макар че няма каквито и да било нарушавания от нейна страна или недоволства от страна на държавни органи, водачи или производители.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Агенцията по храни и зам.-министъра на земеделието се пробват да стартират 3 нови компании, доближени до новата власт, които да поемат санитарния надзор, макар че няма данни те да са сертифицирани и да дават отговор на изискванията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР