Сагата Илон Мъск-Twitter (TWTR) се обърна към решение наскоро, с

...
Сагата Илон Мъск-Twitter (TWTR) се обърна към решение наскоро, с
Коментари Харесай

Как сагата Мъск-Twitter може да навреди на Tesla

Сагата Илон Мъск-Twitter (TWTR) се обърна към решение неотдавна, с новината, че Мъск ще извърши договорката си за закупуване на Twitter за 44 милиарда $. Драмата за акционерите на Tesla (TSLA) обаче евентуално занапред следва. И " за изненада на множеството, рационалността избухна със забавяне и Мъск се откри - в навечерието на идването си в Тексас ", сподели Джон Кофи, професор по право в Колумбийския юридически факултет пред Yahoo Finance.

" След решението на Мъск, акциите на Tesla не се намалиха и това може да се дължи на обстоятелството, че към момента не знаем дали към Мъск ще се причислят други в неговата оферта. "

Акциите на Tesla в началото се намалиха поради новините, че договорката ще бъде завършена, само че по-късно се възвърнаха, като акционерите евентуално са загрижени, че може да се наложи Илон Мъск да продаде повече акции, с цел да финансира договорката. Към момента няма индикации, че това би трябвало да се случи.

По-голямото дълготрайно безпокойствие е дали прибавянето на Twitter към микса от компании, които Мъск има в портфолиото си, ще погълне в допълнение времето и фокуса на основния изпълнителен шеф. Разбира се, Мъск е основен изпълнителен шеф на Tesla, съосновател и основен изпълнителен шеф на SpaceX, създател на Boring Company и съосновател на Neuralink и OpenAI. Към днешна дата няма индикации каква може да е ролята на Мъск в Twitter, с изключение на обстоятелството, че той ще бъде притежател на компанията. Ще стане ли ръководител на борда?

Или даже основен изпълнителен шеф? А може би ще конфигурира ръководство, което може да управлява и ще оформи Twitter в това, което счита, че би трябвало да бъде? Предприятие като това евентуално ще изисква огромна част от времето и напъните на Мъск, което е проблем за анализаторите и акционерите на Tesla. " Той беше много звучен по отношение на рецензиите на съществуващите управнически екипи, тъй че няма да се изненадам в идващите три до шест месеца той да избере кой ще ръководи Twitter ", сподели анализаторът на MKM Partners Рохит Кулкарни пред Yahoo Finance Live.

" Мисля, че е почтено да се каже, че той ще бъде много заплеснат, като евентуално отделя повече време зад Twitter и отделя по-малко време за други неща. " Мъск към този момент туитна по отношение на упоритостите си за Twitter оттатък измененията в ръководството - и те несъмнено са много огромни:

Изграждането на нещо толкоз амбициозно като " WeChat " за Америка, както се оповестява, че Twitter желае да бъде, евентуално ще бъде огромно начинание и може би ще бъде проблем за заинтригуваните страни в другите му компании, като Tesla. " По-широките терзания са, че Мъск е разпилян прекалено много в подобен основен миг за Tesla ", сподели анализаторът на Wedbush Securities Дан Айвс пред Yahoo Finance. " Той жонглира с доста топки по едно и също време и това прави вложителите на Tesla на ръба, дружно с Twitter новото дете в блока на екосистемата на Мъск. " От Columbia " s Coffee са съгласни с тази оценка.

" Очевидно Мъск е раздължен сред прекалено много задания. Tesla наподобява в добра форма, само че Twitter ще би трябвало да бъде прекроен, с цел да отразява визията на Мъск ", сподели той. " Twitter ще отнеме доста време, защото Мъск би трябвало да убеди кредиторите си да изпълнят своите по-ранни задължения и те може да са нараснали подозренията, откакто доста вложители продадоха целия си дял в Twitter. "

От друга страна, Мъск сподели през годините, че може да се оправи с многочислени отговорности, в това число прерастване на Tesla от компания, която направи лимитирано количество електрически роудстър преди 15 години, до компания, която е произвела над 360 000 електрическия автомобил през последното тримесечие, като от самото начало резервира SpaceX писта за задачи с екипаж до МКС, както и работа върху Starship на компанията с оповестена цел да кацне на Марс.

Въпросът е какво следва за най-богатия човек в света - с изключение на да се пробва да ръководи другите си планове, до момента в който се пробва да води Tesla до място, където след 10 години той вижда компанията да създава милиони електрически автомобили и да оправдае оценката си от близо трилион $.

" Единствената ми прогноза ", сподели Кофи за видимо неспокойния и деятелен Мъск, е, че той " няма да придобие друга компания за милиарди долари по волност - най-малко за няколко месеца ". Това може да е единствената разтуха, която акционерите на Tesla ще получат сега.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР