Сафонов и Ангелкова Възможността за създаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни

...
Сафонов и Ангелкова Възможността за създаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни
Коментари Харесай

България и Русия ще предлагат общи круизи в Черно море


Сафонов и Ангелкова

Възможността за основаване на oбщи тypиcтичecĸи ĸpyизни мapшpyти в Чepнo мope са разискали министърът на туризма Николина Ангелкова и Олег Сафонов, началник на Федералната организация по туризъм на Русия в Москва. Това заяви българското отраслово ведомство в понеделник.

Сафонов е благодарил за " сполучливия летен сезон ". " Отчетохме извънредно добър сезон. От януари до септември страната ни бе посетена от над 530 хиляди съветски туристи ", е отбелязала министър Ангелкова.

Броят на съветските жители, посетили страната ни през първите девет месеца на годината, понижава с над 25 хиляди на годишна база, демонстрират данните на Национален статистически институт. За интервала от януари до септември страната ни е посетена от 539 709 руснаци, до момента в който година по-рано техният брой е бил 589 844. Това е общият брой съветски жители посетили България със служебна цел, отмора и екскурзия и други цели.

Русия е един от стратегическите туристически пазари за България. Отношенията се развиват доста сполучливо, взаимната ни работа бележи позитивни резултати, е декларирала министър Ангелкова пред Сафонов. Тя е допълнила, че следва да се подпише стратегия за съдействие за интервала 2018 - 2020 година.

На ревюто " Интурмаркет ", което ще се организира през март 2018 година в Москва, ще бъде проведена кръгла маса с главен фокус върху другите типове туризъм в България. Пред съветската аудитория ще бъдат показани опциите за СПА и балнеотуризъм, кулинарен, винен, детски и другите благоприятни условия за отдих в България.

Министър Ангелкова и ръководителят на съветския туризъм Сафонов са разискали и опцията за образуване на кръгла маса, на която да бъде показан капацитетът за продан на опит сред двете страни в областта на образованието.

Двамата са се обединили към концепцията, че би трябвало се утвърди и развие практиката за продан на студенти сред Русия и България за да се увеличи качеството на образованието им.

Николина Ангелкова и изпълнителният шеф на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев пък са подписали меморандум за съдействие в областта на туризма, гостоприемството и вложенията в бранша.

Министерството и асоциацията ще си партнират дейно в подготовката на събития в бранша и ще поддържат съвместен продан на статистически, рекламни и други промоционални материали.

Уралската асоциация по туризъм е една от водещите организации в туризма на Русия. Създадена е през 1996 година в Екатеринбург и е измежду най-активните сътрудници на Министерството на туризма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР