Съединените щати заявиха, че не насърчават това Украйна да нанася

...
Съединените щати заявиха, че не насърчават това Украйна да нанася
Коментари Харесай

САЩ: Не насърчаваме атаки на Украйна в Русия

Съединените щати обявиха, че " не предизвикват " това Украйна да нанася удари в Русия след офанзивите с дронове против съветски бази, за които се счита, че са дело на Киев.

" Ние не насърчаваме Украйна да нанася удари оттатък границите си; не насърчаваме това ", съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

" Всичко, което вършим - всичко, което светът прави, с цел да поддържа Украйна - е в поддръжка на независимостта на Украйна ", сподели той.

Той не пожела да припише публично офанзивите с дронове на Украйна, която не е поела отговорност за тях. Русия заяви, че трима души са починали, а два самолета са развалени при нападенията против три бази, ситуирани надълбоко в нейната територия.

Експертите считат, че Украйна е проникнала в съветското въздушно пространство с елементарни безпилотни самолети от руската ера, а не с някое от средствата за военна помощ в размер на милиарди долари, предоставени от западните сили след нахлуването на Москва на 24 февруари.

" Предоставяме на Украйна това, което би трябвало да употребява на суверенната си територия - на украинска земя - с цел да се оправи с съветските агресори ", съобщи Прайс.

Прайс също по този начин отхвърли да разяснява отчет на " Уолстрийт джърнъл ", съгласно който Съединените щати са модифицирали изпратените на Украйна ракети HIMARS - ракетна система, считана за изменяща разпоредбите на играта на бойното поле - с цел да предотвратят изстрелването им към Русия.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обществено съобщи, че не поддържа даването на ракетен потенциал с по-дълъг обхват на деяние на Украйна, опасявайки се от ескалация, която би конфронтирала Съединените щати по-директно против Русия./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР