Съединените щати забраниха на 14 иракски банки да извършват трансакции

...
Съединените щати забраниха на 14 иракски банки да извършват трансакции
Коментари Харесай

САЩ санкционират 14 банки в Ирак заради връзки с Иран

Съединените щати не разрешиха на 14 иракски банки да правят преводи в долари, оповестява " Уол стрийт джърнъл ".

Забраната, наложена от Министерството на финансите и Банката на Федералния запас на Ню Йорк, е част от огромни ограничения против източването на американска валута към Иран.

Засегнати са най-вече дребни банки, даже по иракските стандарти. Някои от тях имат връзки с авторитетни иракчани, известни са с финансови връзки с Иран или имат съществено присъединяване в преводи в долари. Сред попадналите в черния лист на Съединени американски щати са Al Mustashar Islamic Bank, Erbil Bank, World Islamic Bank и Zain Iraq Islamic Bank.

Американските чиновници са подхванали дейности против тези иракски банки, откакто са открили, че те са взели участие в пране на пари и лъжливи преводи, някои от които може да са включвали глобени лица, което поражда опасения за облагодетелстване на Иран.
 Съединени американски щати позволиха на Ирак да заплаща на Иран за ток
Съединени американски щати позволиха на Ирак да заплаща на Иран за ток

Чрез банкови сметки в трети страни

" Имаме съществени учредения да подозираме, че най-малко част от тези изпрани средства може в последна сметка да отидат в изгода или на лица под наказания, или на такива, които биха могли да бъдат глобени ", азяви почитан американски чиновник и добави, че главният риск от наказания в Ирак е обвързван с Иран.

Американските чиновници настояват, че главната цел на доларовите ограничавания е да се прекрати прането на пари в Ирак.

Администрацията на американския президент Джо Байдън твърди, че търси дипломатическо решение за от която предходният държавен глава Доналд Тръмп се отдръпна през май 2018 година
 Няма резултат от глобите против Иран, разочаровани Съединени американски щати
Няма резултат от глобите против Иран, разочаровани Съединени американски щати

Вашингтон не вижда смяна в държанието на Техеран

Иран и останалите страни по нуклеарното съглашение организираха няколко кръга от договаряния за възкръсване на договорката - най-вече в австрийската столица Виена. Иран увери, че ще съблюдава напълно нуклеарното съглашение, откакто противозаконните наказания бъдат отстранени.

рез септември 2022 година заради отхвърли на Съединени американски щати да анулират наказателните ограничения против Техеран на фона на продължаващото равнодушие на другите западни сили към настояванията на ислямската република.

Междувременно публични данни, оповестени от ирански държавни организации, демонстрират, че иранската стопанска система продължава да се възвръща и външната търговия се уголемява макар наложените наказания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР